Comuna Păuliș și orașul maghiar Mezokovacshaza fac parteneriat pentru atragerea de bani europeni

0
634

Recent, o delegație din cadrul Primăriei Comunei Păuliș – condusă de primarul Petru Nicoară – a făcut o vizită în orașul maghiar Mezokovacshaza, judetul Bekes pentru a realiza un Acord de Parteneriat prin care cele două partenere „să poată pregăti şi depune proiecte comune pe Programul Transfrontalier Interregio V-a România-Ungaria 2014-2020“ după cum ne preciza edilul din Păuliș.
Primăria Comunei Păuliș intenționează să pregătească pro­iectul european „Pistă de biciclete între localitatile Sâmbăteni-Păuliș-Barațca-Valea Cladovei“, pe o lungime de 10 km, de-a lungul Drumului National 7(E68).
„Având în vedere prevederile Legii nr. 215/2015 a admi­nistrației publice locale, proiecte de înţelegeri și cooperare cu alte ţări trebuie să fie trimise spre avizare Ministerului Afacerilor de Externe, înaintate și supunerea lor spre aprobare de către Consiliul Local. Avizele trebuie emise de Minister în termen de 30 de zile de la primirea solicitării. Așteptăm avizul Ministerului Afacerilor Externe pentru a putea face demersuri în vederea semnării Acordului-cadru de parteneriat pentru proiecte comune dedicate dezvoltării comunităţilor din localitatea Păuliș și Mezokovacshaza din județul Bekes, Ungaria“ ne mai precizau reprezentanți din cadrul Primăriei Păuliș.
Vizita de săptămâna trecută a delegației române a stipulat clar intenția Consiliului Local – împreună cu Primăria Comunei Păuliș de a colabora cu Primăria Orașului Mezokovacshaza, pentru a pune în practică proiecte comune care sunt deosebit de utile pentru cele două comunități.     (F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.