Comuna Şepreuş cumpără costume populare prin licitaţie publică

0
801

costume

Mai multe costume populare pentru cei care fac parte din ansamblul de dansuri populare „Şepreuşana” al Căminului Cultural din comuna arădeană Şepreuş vor fi cumpărate, prin licitaţie publică, acestea urmând să fie finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

Conform anunţului publicat de Serviciul Electronic de Achiziţii Publice, finanţarea costumelor populare se va face în cadrul proiectului ,,Îmbunătățirea Serviciilor de bază în comuna Șepreuș, județul Arad, valoarea estimată a costumelor fiind de 38.623 lei.

„Obiectivul general al investiţiei  este promovarea elementelor de identitate culturală şi tradiţională locală. Comuna Şepreuş prin acest proiect doreşte promovarea sustenabilă a iniţiativelor, valorilor, tradiţiilor şi talentelor existente la nivel local. În acest sens, comuna, prin reprezentantul său legal, primarul Incicău Simion, a considerat necesară şi oportună realizarea unei investiţii care să susţină şi să încurajeze talentul dansatorilor populari din zonă prin achiziţia de costume populare specifice zonei cu care să promoveze în spectacole comuna şi tradiţiile culturale arădene din pusta Şepreuşului”, se arată în caietul de sarcini.

În acelaşi document se precizează că posibilităţile financiare ale membrilor dansatori nu permit acestora achiziţionarea de costume populare din surse proprii, mai ales că formaţia doreşte să se extindă prin selectarea de noi dansatori.

Costumele populare vor fi pentru femei şi bărbaţi şi pentru fete şi băieţi.

Astfel, se doreşte achiziţionarea a cinci costume populare femeieşti, care vor fi purtate de femei  şi care vor fi compuse din spătoi (cămaşă), poale, şorţ (zadie), subpoale, vestă şi ghete. De asemenea, se vor mai achiziţiona patru costume populare pentru fete, care vor avea aceeaşi componenţă.

În ceea ce priveşte costumului popular bărbătesc, se vor achiziţiona cinci costume pentru bărbaţi formate din clop, cămaşă, izmană, vestă (laibăr), cizme şi patru costume pentru băieţi, cu aceeaşi componenţă.

Costumele vor fi purtate în timpul spectacolelor organizate la „Zilele Şepreuşului” şi „Fii satului”.

Ofertantul care va câştiga licitaţia va trebui să realizeze costumele în patru luni şi să ofere un termen de garanţie de 24 de luni.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 22 iulie, ora 16.00.

Comuna Şepreuş se află pe teritoriul Grupului de Acţiune Locală Microregiunea Văilor Crişurilor Alb şi Negru. Solicitarea de finanţare este prin Măsura 413.22 ,,Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de baza pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale, măsură activă în cadrul GAL – ului mai sus menţionat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.