Comuna Vîrfurile în curs de modernizare

0
258

Săptămâna aceasta am mers în comuna Vîrfurile pentru a sta de vorbă cu primarul Radu Giurgelea pentru a afla mai multe despre viitorul acestei zone.
Comuna Vîrfurile este destul de grea din punct de vedere administrativ, dar locuitorii zonei sunt harnici, aproape fiecare familie deţine animale. Tot timpul sursa de venit a fost creşterea animalelor şi a pomilor fructiferi, e drept, în ultima vreme a mai scăzut şeptelul de animale. În ceea ce priveşte locurile de muncă, nu se poate spune mare lucru, în comună munca serioasă era la carierele de piatră, exploatarea forestieră şi minele, însă toate acestea au dispărut. Aş vrea să vă spun că de câţiva ani şi în zona noastră pământul a început să se lucreze mai bine, aici mă refer la cultivat, mai ales la porumb şi la cartof, celelalte nu prea merg.  Am câştigat şi o licitaţie destul de importantă, este vorba de cel mai lung drum, DC 41 Avram Iancu-Poiana, am stabilit în primă fază să facem un tronson de doi kilometri care pleacă din Avram Iancu unde este populaţie destul de mare. Mai departe vă las să mergeţi pe teren cu viceprimarul să vă arate utilajele care lucrează şi pregătesc terenul pentru asfaltare. În primă fază se pune primul strat de asfalt până la primăvară, vorbim de primul tronson de doi kilometri. Perioada de execuţie a lucrării la cei 6,5 kilometri este de trei ani.
După ce am terminat discuţia cu primarul, am mers puţin pe teren cu Toma Banciu, viceprimarul comunei pentru a vedea principalele obiective.
Vreau să vedeţi sala noastră de evenimente, aici încap 300 de persoane, construcţia este făcută după normele europene, mai avem de făcut o anexă, o bucătărie, mai avem în vedere un spaţiu pentru amenajarea unei parcări care va cuprinde 50-60 de locuri de parcare, de aceste locuri ne vom ocupa cam din primăvară. Sunt multe de făcut dar ne limităm la ce bani avem.
Opinii de la cetăţeni
D.G din comuna Vîrfurile: Este o vorbă, nici Dumnezeu nu a făcut lumea în 2-3 zile aşa că primarul Giurgelea a cam făcut destule, uitaţi-vă şi dumneavoastră, toa­te satele sunt asfaltate. Acum se asfaltează şi drumul spre Poiana şi mai rămâne satul Groşi care din câte am înţeles va fi modernizat.
T.N din Avram Iancu: Primarul a făcut foarte multe pentru noi şi mă bucur să văd că se înţelege foarte bine cu viceprimarul .
A.T din Lazuri: Pentru noi putea face mai multe, dar niciodată nu este prea târziu, sperăm că va face multe lucruri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.