crisanpremiere (1)

Ioan Crișan a premiat valorile sportive și artistice ale comunei Vladimirescu

Căminul Cultural din Vladimirescu a fost neîncăpătoare pentru performerii comunei, în activitate sau retrași, însoțiți și încurajați de familii, cunoscuți sau cetățeni de rând. Organizatorii de la Primăria din localitate s-au îngrijit în cel mai mic detaliu ca toată lumea să aibă parte de răsplată materială (plicuri cu sume modice de bani, genți de sport, pachete cu dulciuri, diplome, cupe, plachete și calendare cu poza ansamblului sau echipei lor) sau spirituală în cele două ore de program încărcate de emoție.

În debutul manifestării, desfășurate duminică, s-a intonat imnul național, iar interpretul Petre Dragoș a încălzit atmosfera cu câteva cântece patriotice. Primarul Ioan Crișan a făcut un scurt istoric al Zilei Naționale, după care s-a trecut la premierea propriu-zisă.

Prima oară au urcat pe scenă copiii de la Ansamblul Folcloric Horiana Horia, struniți de Mircea Belean, care, la cererea auditoriului, și-au și demonstrat abilitățile dansatori. „Florile Mureșului – Junior” (profesor Petre Răuț) nu s-au lăsat nici ei mai prejos, în scenă intrând apoi sportivii.

Profesorul Lazăr Ciunta și-a prezentat elevii de la secția lupte a CS Glogovăț 2010, unii dintre ei multiplu medaliați la „naționale” și competițiile internaționale. „Ne bucurăm că am putut ajunge la timp, am venit alături de dumneavoastră direct de la o competiție”, și-a prezentat antrenoarea Lavinia Elena Moraru karatiștii CS Bushido Vladimirescu, care au salutat asistența cu tradiționalul „Os”! La „fileu” s-au prezentat apoi voleibaliștii și voleibalistele de la Westar Arad, pregătiți de profesorul Iosif  Wecker.

Sportul rege și-a adus și el în prim plan competitorii, din toate cele trei localități. Primii au fost juniorii și seniorii de la Real Horia (Liga a 6-a), pregătiți de Răzvan Salanț și Marian Trif, urmați de colegii de serie ai lui Doru Huzur și Cipri Ceh, de la Mureșana Mîndruloc. Cu o promovare în Liga a 5-a și o clasare pe podium la finalul turului  CS Glogovăț 2013 a avut un an aproape perfect. Călin Dehelean (care se ocupă și de echipa de juniori a clubului) și Ovidiu Tănasă au avut prilejul să-și premieze elevii și colegii, cu ambiția de a avea un retur măcar la fel de bun.

Trecerea la premiile speciale s-a făcut cu un moment de reculegere, ținut în memoria fostului fotbalist al Reșiței și Craiovei și antrenor la Chimia Vladimirescu, Costică Sfârlogia, plecat prea devreme dintre noi. Cea care a luat placheta comemorativă din mâna primarului Crișan a fost soția Cati. Fost campion mondial pe echipe  și individual în anul 2001, dar și european câțiva ani mai târziu, karatistul Marius Tătar a cules multe aplauze la urcarea pe scenă. Același lucru s-a întâmplat și în cazul colegului de breaslă, Mihai Mag, de asemenea multiplu premiat în țară și străinătate și maestru emerit al sportului, cu mențiunea că valorosul sportiv ocupă și o funcție importantă pentru comunitate, cea de viceprimar.

Vladimirescu se mai poate lăuda cu titrata perche de dans sportiv, Andreea Telecan și Patrick Haizar, care între timp și-au deschis la Arad și o școală în domeniu. O plachetă, diplomă și mai ales „Balada” lui Ciprian Porumbescu interpretată ireproșabil la vioară de nepotul său în fața întregii săli, a primit ca semn de prețuire fostul luptător, Lazăr Ciunta. Nici Valentin Gușet nu a fost uitat, poate cel mai important antreprenor din zonă.

Foștii fotbaliști au încheiat seria premiilor speciale. Mai întâi a urcat pe scenă, fostul elev al lui Mircea Lucescu la Corvinul Hunedoara și ulterior la Vagonul, Strungul și Șoimii Lipova, Octavian Giurgiu. Puțină lume știa că „vocea” comunei, Petre Dragoș, a îmbrăcat cu succes tricourile echipelor Gloria Arad, Gloria Ineu, Strungul și Chimia Brazi, având ca antrenori nume sonore ca Pojoni, Farmati sau Coco Dumitrescu. În fine, Ioan Roșca, fost echipier la Constructorul, UTA, FZ Rapid Arad, Șoimii Lipova și Chimia Brazi, a aflat cât este de apreciat pentru ceea ce a făcut și ceea ce încă face ca administrator al bazei sportive din comună, unde nimic nu mișcă fără acordul său.

De menţionat că ultimele minute au aparținut mult premiatului Ansamblul Folcloric „Florile Mureșului”.

Recomandările redacției