Comunele Gurahonț și Seleuș intră în carantină/ UPDATE

1
2335

UPDATE3: S-a obținut la București deblocarea tranzitului prin localitatea Seleuș.

În urma deciziei de blocare a accesului în comuna Seleuș, carantinată, autoritățile arădene l-au contactat pe ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, căruia i-au solicitat să dispună deblocarea accesului în comună.

 

UPDATE2:  În aplicarea măsurilor de carantinare a localităților Seleuș și Moroda, tranzitul prin aceste două localități nu mai este permis. Pentru accesul dinspre Arad spre zonele Ineu-Sebis-Moneasa/Halmagiu se pot folosi variante ocolitoare prin Chisineu Criș – Ineu (DN79A) ori prin Pancota – Maderat – Târnova – Chier – Mocrea – Ineu. In zona Gurahonț traficul nu este deviat, ținând cont că DN79A străbate localitatea doar tangențial.

 

 

UPDATE: Autoritățile au decis carantinarea satelor Seleuș, Moroda (comuna Seleuș), Gurahonț și Bonțești (comuna Gurahonț). La Seleuș și Moroda sunt în prezent 55 de cazuri de coronavirus, în vreme ce la Gurahonț și Bonțești sunt 35. Reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență consideră că riscul epidemiologic este de o gravitate maximă, în circumstanțe de nerespectare a măsurilor legale impuse. De asemenea, procentul persoanelor infectate este de peste 3/1000 de locuitori. 

Este permisă intrarea sau ieşirea persoanelor pentru:

a) transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, al materiilor prime şi resurselor necesare desfăşurării activităţilor economice în zonele carantinate, precum şi aprovizionării populaţiei;

b) persoanele care nu locuiesc în zonele carantinaté, dar care desfăşoară activităţi economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securităţii naţionale, sanitar, situaţiilor  de urgenţă, administraţiei publice locale, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentaţiei publice, alimentării cu apă, comunicaţiilor şi transporturilor, persoanelor care susţin examenul de admitere Ia facultate;

c) persoanele care locuiesc în zonele carantinate şi desfăşoară activitate profesională în afara zonelor carantinate;

d) persoanele care realizează activităţi agricole sau pentru comercializarea de produse agroalimentare; 

e) deplasarea din alte motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copiilor/membrilor de familie, ingrijirea unei/unui rude/atin sau persoană aflată In întreţinere, asistenţa persoanelor vârstnice bolnave sau cu dizabilităţi, decesul unui membru de familie;

f) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă;

g) urgenţe medicale.

(2) Toate persoanele prevăzute Ia alin. (l) vor prezenta autorităţilor competente legitimaţie de serviciu valabilă, adeverinţă de salariat eliberată de angajator sau alt document care să ateste activitatea profesională.

 

Două localități din județul Arad intră începând de azi direct în carantină, este vorba despre comunele Seleuș și Gurahonț. Vineri seara Ministerul Sănătății a emis un aviz în care hotărăște închiderea localităților. Decizia vine ca urmare a numărului mare de cazuri de infectare cu virusul Sars-CoV2 în aceste localități.

Alte trei localități se află în vizor pentru instituirea carantinei. Sâmbăteniul, Covăsânțul și Bocsigul sunt comunele unde e posibil să fie instituită carantina în perioada următoare.

1 COMENTARIU

  1. Si ce legătură are poza cu militarul mascat , îi Invadează cumva talibanii afgani ?! Sau pentru a ține trează frica în rândul prostimii manipulate, frică inoculată cu ajutorul massmediei vândute pentru un pumn de arginți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.