Concert cu muzică de Ceaikovski și Schubert, alături de Filarmonica Arad

0
117

Strâns legată de legendarul concert pentru vioară în re major, op. 35, dar și de dezastruosul și emoționalul an 1877 – anul căsniciei sale eșuate – colecția Souvenir d’un lieu cher este dedicată excentricei patroane milionare a lui Ceaikovski, Nadejda von Meck, și domeniului ei de la Brailov.

În tihna și splendoarea acestui loc, Ceaikovski a poposit în primăvara anului 1878, răsplătind prin talentul său generozitatea și ospitalitatea de care s-a bucurat.

 „Partea lentă, cuprinsă inițial în structura primei versiuni a concertului său pentru vioară și orchestră, va primi acum un nou titlu, Méditation, devenind inițiatoarea micului triptic pentru vioară și pian.Va fi urmată de mișcările noi, Scherzo și  Melodie (Chant sans paroles).

Souvenir d’un lieu cher (În amintirea unui loc drag) este o raritate a repertoriului mondial de concert. Îmbrăcată în vestimentația simfonică a lui Alexandr Glazunov, partitura marchează debutul concertului nostru de joi, un eveniment în care am adăugat, pentru plăcerea și echilibrul audiției, o porție la fel de savuroasă de muzică de Schubert”, transmit reprezentanții Filarmonicii Arad.

Evenimentul va avea loc fără public și va fi transmis în seara de 22 Aprilie, 2021, la ora 19.00, pe canalul TV Arad. Dirijor va fi Cristian Neagu, iar solist – Florin Gherghel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.