Filarmonica de Stat Arad și Gara Centrală au împlinit cinci ani de colaborare. Arădenii s-au obișnuit atât de mult cu concertul susținut de către Corul Academic pe holurile Gării Centrale din Arad, încât sărbătorile creștine de iarnă nu ar mai fi complete fără acest eveniment, care capătă amploare de la an la an. „Concertul de Crăciun susținut pentru al cincilea an consecutiv în spațiul neconvențional al Gării Centrale din Arad a fost și de această dată unul așteptat cu mult entuziasm de către iubitorii muzicii corale. Alături de oamenii aflați în trecere prin orașul nostru, ne-am bucurat să-i revedem pe mulți dintre cei care au fost la concertele noastre programate în 19 decembrie la Palatul Cultural, semn că în interpretarea Corului Academic a celor mai minunate colinde și cântece de Crăciun și-au regăsit propria identitate. Programul concertului l-am gândit ca pe o poveste, de această dată adevărată, a nașterii Mântuitorului, respectând cronologia evenimentelor ce au marcat definitiv întreaga omenire. Profit de interesul dumneavoastră pentru acest eveniment cultural inedit pentru a transmite, în numele artiștilor lirici, membrii Corului Academic ai Filarmonicii de Stat Arad, ansamblu ce tocmai a aniversat 65 de ani de la instituțio­nalizare și 70 de ani de la inființare, calde mulțumiri tuturor acelora care ne-au însoțit în călătoria muzicală a acestui an, Sărbători fericite în deplină armonie, cu multă sănătate și credință întregii comunități în slujba căreia ne aflăm“, ne-a declarat dr. Robert Daniel Rădoiaș, dirijorul concertului și al Corului Academic.
„Concertul acesta reprezintă pentru Arad, dacă vreți, poarta de intrare în Europa. Pe aici se iese din țară, cu ajutorul trenurilor, și ajungem departe. Artiștii lirici din cadrul Corului Academic, prin interpretarea remarcabilă, plină de încărcătură emoțională, au reușit să creeze magia aceea, unică a Crăciunului. Putem spune că ne-au dus departe, în Sus… Concertul Filarmonicii în această clădire unică și deosebit de frumoasă, poate cea mai frumoasă gară din țară, este și o dovadă că modernul se poate regăsi în tradiție. Clădirea Gării din Arad are o vechime de peste 160 de ani, iar noi, prin orga care a fost amplasată recent în sala mare a Palatului Cultural, avem peste 110 ani de dorință împlinită…“, ne-a declarat Doru Orban, managerul Filarmonicii de Stat Arad.
„Sfârșitul de an fără colindele interpretate de Corul Academic și Orchestra Filarmonicii Arad nu există. Ca în fiecare an, concertul de Crăciun de la Filarmonică, dar și de la Gară, este așteptat cu nerăbdare și luăm parte împreună cu grupul meu de prietene pentru că, pentru noi acest concert e un eveniment. Să nu uităm că anul acesta sărbătorim 30 de ani de libertate și din 1989 sărbătorim în liniște Crăciunul! Ca atare, momentul a dorit (părerea mea) să reflecte și acest lucru. Și da, mi s-a făcut pielea de găină când am auzit O,ce veste minunată, Pogorât-a Domnul Sfânt a lui Tiberiu Brediceanu sau la Mărire-ntru cele- nalte de Nicolae Lungu. Interpretarea colindelor a fost una specială, sensibilă, pe măsura mesajului transmis“, a declarat Rozalia Pota, cea mai fidelă melomană a Filarmonicii arădene.
Publicul a fost, cum era de așteptat, unul numeros și a cuprins toate vârstele. Au răspuns cu căldură interpretării artiștilor din cadrul Corului Academic, pe fețele multora citindu-se emoția, dar și lacrimile provocate de încărcătura momentului.

Recomandările redacției