Concert simfonic, alături de Filarmonica Arad

0
394

Un nou concert simfonic al Filarmonicii Arad va avea loc joi, 18.02.2021, de la ora 19, la Palatul Cultural.

Dirijor va fi Dan Crișan, iar soliști Constantin Tălmaciu (flaut) și Tibi Vasile Boc (clarinet).

În program vom avea Wolfgang Amadeus Mozart – Uvertura la opera Nunta lui Figaro K. 492, Franz Danzi – Simfonia Concertante pentru flaut, clarinet și orchestră op.41 și Franz Schubert – Simfonia a VIII-a în si minor  D. 759 Neterminata.

„Despre potențialul și eleganța flautului și clarinetului, surprinse într-o partitură care definește printr-un amalgam de soluții ingenioase un gen de confluență al muzicii clasice. Sinfonia concertante pentru flaut, clarinet și orchestră, op.41 de Franz Danzi îmbină formele de exprimare ale concertului instrumental și ale simfoniei, oferind alături de uvertura la opera Nunta lui Figaro de Wolfgang Amadeus Mozart și Simfonia a VIII-a Neterminata de Franz Schubert, un generos tablou de epocă.

Clasicismul vienez (Wolfgang Amadeus Mozart), alături de primele tatonări ale esteticii romantice (Franz Schubert) și, nu în ultimul rând, povestea unui mecenat de succes, a unei fenomenale școli de orchestră dar și de compoziție, născută în secolul al XVIII-lea din pasiunea și dragostea pentru artă a unui meloman aristocrat. Exponent al celebrei școli de la Mannheim, Franz Danzi este figura centrală a simfonicului nostru din 18 Februarie 2021”, au transmis cei de la Filarmonica Arad.

Întrucât municipiul Arad a intrat, din nou, în scenariul galben, Sala Palatului Cultural va putea găzdui melomanii doar în proporție de 30%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.