FilarmonicaConcertele orchestrei şi corului Filarmonicii de Stat din Arad vor fi susţinute în sala mare a teatrului pentru o perioadă de cel puţin doi ani cât se vor executa lucrări de restaurare la clădirea Palatului Cultural.

În acest an, Primăria va începe lucrările de reabilitare a sălii de concerte, a tuturor spațiilor interioare și a fațadei Palatului Cultural. Șantierul va fi complex și va dura doi ani,  pe perioada lucrărilor activitatea artistică a Filarmonicii urmând să fie găzduită de Teatrul Clasic Ioan Slavici”, a precizat Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei municipiului Arad.

Licitația pentru desemnarea constructorului care se va ocupa de reabilitarea Palatului Cultural este în curs, valoarea estimată a investițiilor la Filarmonică (lucrări, echipamente și dotări), fiind de aproximativ 18 milioane de lei.

După finalizarea proiectui de la Palatul Cultural, va veni rândul Teatrului Clasic Ioan Slavici,  pentru care municipalitatea are în vedere reabilitarea interiorului clădirii.

Recomandările redacției