Concertul de colinde de la Catedrală a readus Corul Academic în mijlocul arădenilor

2
412

Unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale ale anului este, fără îndoială, concertul de colinde susținut de Corul Academic al Filarmonicii Arad. Fiind un an mai special, din cauza pandemiei, concertele filarmonicii nu au mai avut parte de publicul său.  Totuși, concertul de colinde a avut loc, cu sprijinul și amabilitatea Arhiepiscopiei Aradului, iar setea de concerte a publicului a fost astfel stăvilită de armoniile artiștilor filarmonicii. 

Concertul a avut loc în data de 18 decembrie, la Catedrala Nouă, fiind dirijat de maestrul dr. Daniel Robert Rădoiaș. 

„Concertul de Crăciun, susținut la Catedrala Arhiepiscopală Sfânta Treime, ne-a readus în mijlocul arădenilor, oferindu-ne prilejul de a interpreta, cu toată ființa și dăruirea spirituală și profesională, colindele noastre românești și cântece din repertoriul internațional. Mesajul nostru muzical a pătruns cu siguranță în cugetul și sufletul publicului ce ne-a onorat cu prezența. Membrii Corului Academic, împreună cu mine, dorim să mulțumim invitației primite din partea domnului Laviniu Morariu, diacon și dirijor al corului Catedralei și preotului Simion Mladin, cel care a făcut posibilă organizarea acestui concert, pentru moment singurul context în care mai putem interacționa direct cu publicul. Un gest impresionant, pe care eu și colegii mei nu-l vom uita.

Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Crăciun și Anul Nou și cu speranța reîntâlnirii cât mai grabnice în sala Palatului Cultural dar și în cadru liturgic, publicului nostru drag îi dorim multă sănătate, speranță, bunăstare și momente de înălțare spirituală în compania artiștilor Filarmonicii de Stat Arad”, susține maestrul Rădoiaș, dirijorul Corului Academic. 

 

2 COMENTARII

  1. Multumesc “Glasul Aradului” pentru ca purtati glasurile atator aradeni pe litere iscusite, in deosebi cand e virba de cultura acestui oras care are un ziar cu un titlu cultivat sau frumos, spre deosebire de municipiul vecin din nord,mult laudat pentru realizari,cand am cautat sa citesc un articol,titlul publicatiei “Bihoreanul”mi-a dat senzatia ca ma poarta ma transpune in spatiul rural mai degraba.

  2. Multumesc “Glasul Aradului” pentru ca purtati glasurile atator aradeni pe litere iscusite, in deosebi cand e vorba de cultura acestui oras care are un ziar cu un titlu cultivat sau frumos, spre deosebire de municipiul vecin din nord,mult laudat pentru realizari,cand am cautat sa citesc un articol despre primarul orasului in mare ascendenta infrastructurala macar,titlul publicatiei “Bihoreanul”mi-a dat senzatia ca ma transpune in spatiul rural mai degraba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.