Cu multă emoție sufletească, în seara zilei de Florii, 1 aprilie 2018, ora 19.00, după slujba Deniei, în Catedrala Veche din Arad, a avut loc tradiționalul Concert Pascal, susținut de Corul „Armonia”, sub bagheta dirijorului Ovidiu Boar. Corul activează de aproape 100 de ani în Catedrala istorică a Aradului. Corul a interpretat un grupaj de piese religioase specifice perioadei Postului Mare, precum și imnuri din Săptămâna Patimilor cu multă încărcătură duhovnicească.
Concertul a fost prezentat de către preacucernicul părinte prof. univ. dr. Cristinel Ioja, decanul Faculății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, și preot slujitor al Catedralei Vechi, care a făcut referințe la trecutul corului catedralei, prezentând totodată și aspecte din viața compozitorilor, din repertoriul cărora s-au interpretat piesele religioase.
La această seară de rugăciune cântată, a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, care în finalul concertului a adresat cuvânt de felicitare membrilor corului și distinsului dirijor. Totodată, Înaltpreasfinția Sa, a menționat importanța și valoarea acestui concert religios, în această perioada atât de însemnată pentru creștinii ortodocși.
La acest concert a fost prezent și părintele Train-Ioan Micoroi, parohul Catedralei Vechi, precum și alți părinți slujitori, și numeroși credincioși.
Marian Incicaș,
cântăreț bisericesc

Recomandările redacției