„Bătrâna Doamnă” a pus punct săptămânii cu numărul doi de pregătire estivală, una mult mai solicitantă decât precedenta, încheiată cu victoria la scor de maidan (11-1), în fața celor de la CS Ineu. De data aceasta, Progresul Pecica, proaspăt promovată în Liga a III-a, s-a ținut mult mai bine, dar asta și pentru că picioarele utiștilor încep să fie destul de grele. Iar perioada de acumulări fizice continuă și în această săptămână.
Laszlo Balint a tras concluzia săptămânii pline de pregătire, finalizată cu un sec 3-0 împotriva celor de la Progresul Pecica. „Un antrenament reușit, cu părți bune și mai puțin bune. Sunt nemulțumit că, din nou, ca și săptămâna trecută, am avut o accidentare. Sper ca Miculescu să nu aibă nimic grav, să fie doar o contuzie și de luni să se poată antrena normal. Mă bucur că nu am primit gol. Pe fondul unei lipse de prospețime normală pentru acestă perioadă. Jucătorii s-au preocupat să pună în aplicare ceea ce am pregătit în acestă săptămână la antrenamentă și nu e deloc un lucru simplu. Este o perioadă dificilă, încărcată, este și foarte cald, însă pot spune că suntem pe un drum bun”, a spus antrenorul „roș-albilor”.
Într-adevăr, portarii Iacob și Bolboașă nu au scos mingea din plasă contra Progresului, dar ceva ocazii au fost la buturile lor. „E normal ca adversarii din ce în ce mai buni pe care îi întâlnim și o să-i întâlnim să ne mai pună și probleme. Încercăm să lucrăm pe toate planurile, atât fizic, cât și tehnico-tactic, iar din acest punct de vedere mă bucur că băieții au atitudine bună, reacționează bine atât la antrenamente cât și la amicale. În acest moment, suntem în mijlocul unei perioade în care volumul de muncă este destul de mare, cu două antrenamente pe zi, cu intensitate destul de mare, era de așteptăm să nu funcționăm la capacitate maximă acum. Cel mai important este să ajungem pregătiți din toate punctele de vedere la ora primului joc oficial”, a adăugat Balint.
Sperietura a fost destul de mare în cazul lui David Miculescu, care a ieșit pe brațe de pe teren după o accidentare la gleznă, dar, din câte se pare, nu e vorba nici măcar de o entorsă în cazul juniorului utist, ci mai degrabă de o contuzie forte. Altfel, pe marginea terenului „Banatul” din Sânnicolau Mic la ora testului cu Pecica a apărut și Ciprian Rus. Dacă firele nu ar fi vizibile, urmele operației la pometele stâng nu ar fi vizibile. Oricum, căpitanul UTA-ei va pleca în cantonamentul din Slovenia împreună cu colegii săi, urmând să parcurgă și el etapele de pregătire fizică pierdute după intervenția chirurgicală suferită în urmă cu zile la Timi­șoara.
În fine, mezinul lotului a fost menajat la testul cu pecicanii. „Vulturar a avut o încărcătură pe bicepsul femural și am consi­derat că este mai bine să nu îl folosim”, a precizat Laszlo Balint.

Recomandările redacției