foto: Facebook

  • Toate indiciile duc la faptul că viitorul manager al Muzeului va fi directorul adjunct al Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia
  • Prima informație despre Constantin Inel găsită pe Google: acuzat de plagiat.
  • Condițiile de participare la concurs îi vin mănușă.
  • Recunoaște că este interesat de post.

După cum vă informam, la începutul lunii mai, funcția de manager al Complexului Muzeal Arad a ră­mas vacantă după ce fostul manager, dr. Peter Hügel, a solicitat în­- cetarea contractului de management prin acordul părților, începând cu data de 9 mai 2018, iar solicitrea i-a fost aprobată. Director interimar a fost numit dr. Florin Măr­- ginean. La sfârșitul lunii urmează să fie organizat concursul de proiecte de management, însă condițiile de participare au fost întocmite restrictiv, jocurile părând făcute dinainte pentru… Constantin Inel.
Suspectat de plagiat
Cine este Constantin Inel? Căutându-i numele pe Google, aflăm că Inel este directorul adjunct al Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia, suspectat de plagiat. Aceasta este prima informație despre Constantin Inel. Ziarul Unirea scria în 2012. „Site-ul www.plagiate.ro, administrat de Grupul pentru Reforma și Alternativa Universitara (GRAUR ) a adăugat sâmbătă 12 mai 2012, pe lista operelor şi autorilor suspectaţi de plagiat un articol semnat de Constantin Inel, precum şi opera originală. Este vorba de „Inel, C., Ritualul incinerarii cu referire la izvoarele scrise ale antichitatii, In: Patrimonium Apulunse, Ed.Altip, Alba Iulia, 2003, p.43-49.”, respectiv „C. Amnegui, A. Jodin, E. IIobregat, P. Rouitlard, J. Uroz, La necropole iberique de Cabezo Lucero (Guardamar del Segura, In: Coleccion Patrimonio – 17, Alicante), Madrid – Alicante 1993, p.315-319”. În apărarea lui trebuie însă spus că în articolul incriminat se precizează încă din titlu, unde se face o trimitere de subsol unde se face precizarea că „Observaţiile din prezentul material sunt făute pe baza studiului prof. Gilles Grevin, cuprins în Monografia La necropole iberique de Cabezo Lucero (Guardamar del Segura, Alicante), Madrid – Alicante 1993, p.315-319”. Următoarea știre despre Inel este din Adevărul, care titrează: „Constantin Inel-arheologul care scrie poezii”.
Condițiile de participare
îi vin mănușă
În ceea ce privește condițiile de participare la concurs, trebuie spus că printre altele se cer studii universitare de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul știițe umaniste și arte, ramura de științe: istorie, domeniul de licență:istorie, specializare: istorie-arheologie sau în domeniul de licență: studiul patrimoniului și o experiență de minim cinci ani în conducerea unei instituții publice de cultură sau specializări în do­meniul managementului. Iar acestea îi vin mănușă lui Inel. În plus, din informațiile noastre, acum este liberal convins…
Este interesat de post
Contactat telefonic, pentru a-l întreba dacă el este viitorul manager al Muzeului, a răspus diplomat că trebuie să așteptăm finalizarea concursului pentru a afla. A recu­noscut însă că este interesat de post, cu toate că nu are nicio legătură cu Aradul. „Sunt interesat de provocarea de a organiza un muzeu după cele mai înalte standarde în vigoare. Muzeul Arad are o colecție valoroasă, iar în ceea ce mă privește, am o experiență de 20 de ani în domeniu”, ne-a declarat Constantin Inel.

Recomandările redacției