Concurs pentru șefia Casei de Asigurări de Sănătate Arad

0
378

Concursul pentru ocuparea funcției de director al Casei de Asigurări de Sănătate Arad s-a lansat. Este o schimbare majoră în sistemul de sănătate, cu implicații economice și politice, în anul în care CNAS are cel mai mare buget din istoria sa, de aproximativ 45 de miliarde de lei la nivel național. 

Lansarea concursului pentru toate casele județene este o miză uriașă în sistemul sanitar, dată fiind puterea directorilor de la nivel local: ei decid decontările de sume de la bugetul de asigurări către spitalele de stat și private din respectivul județ și în ce condiții se fac decontările. Pe scurt, ei dirijează fluxul de bani de la bugetul asigurărilor sociale către beneficiari, ceea ce le conferă o putere uriașă la nivel local, conform g4media.ro. 

Gheorghe Domșa trebuia să fie numit vicepreședinte la nivel național, la Casa Națională de Sănătate. Însă, până la urmă, a rămas în funcția de președinte al Casei de Asigurări de Sănătate a Județului Arad.

„Lucrurile sunt complicate, nici eu nu le înțeleg“, ne-a declarat Gheorghe Domșa. 

La Arad, concursul va avea loc în data de 6 mai, iar până când, nu este clar dacă va rămâne la conducere Gheorghe Domșa sau va fi ales alt director.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.