atelaj caiAvând un pronunțat caracter tradițional, manifestarea-concurs ce se va desfășura la sfârșitul acestei săptămâni va fi și deosebit de spectaculoasă. Ea va consta dintr-un concurs de conducere și manevrarea de atelaje cu cai. Manifestarea este la a doua ediție, după ce prima s-a bucurat de un succes la public deosebit, după cum ne spunea primul edil al comunei, Vicențiu Almași.
Ediția din anul acesta se ține duminică, 12 mai și va fi recompensat cu trofeul numit „Cupa Dorobanți“, cu dorința de a se transforma într-o tradiție care să pună în valoare atât frumoasele exemplare cabaline, cât și îndemânarea conducătorilor atelajelor la care mai trebuie neapărat adăugat frumusețea și meșteșugul realizării acestor vehicule absolut deosebite.
Ediția din acest an va conține printre altele: concurs de atelaje cu doi cai, concurs de atelaje cu patru cai dar și demonstrație de dresaj, demonstrație csikós și alte puncte extrem de interesante și spectaculoase.
Concursul se va ține pe terenul de sport din Dorobanți și va avea un sprijin bazat pe sponsorizări particulare dar și pe sprijinul administrației locale.

Recomandările redacției