Concursul de „debitat bușteni“ a revenit în actualitate la Bata

0
247

O întrecere aparte a avut loc miercurea trecută la Bata. Este vorba de reluarea unui concurs care a mai avut câteva ediții în anii anteriori și care a revenit în actualitate: concursul de „debitat bușteni“. Fiind anunțată pe plan local cu ceva vreme în urmă, la inedita întrecere s-au înscris și au participat șase concurenți – lucrărtori forestieri din comună, proba de tăiere a buștenilor fiind realizată cu fierăstraie mecanice. Concursul s-a desfășurat într-un spațiu lateral din incinta spa­țiului Pieței, stârnind interesul a numeroși localnici, inclusiv a celor aflați la piață.
„Trei concurenți au fost declarați câștigători, premiul întâi fiind câștigat de Cosmin Gheba, din Bacău de Mijloc care a reuşit ca în cel mai scurt timp să debiteze 6 rondele cu motofierăstrăul, primind un premiu simbolic de 100 de lei din partea Primăriei. Au fost pre­miate și locurile doi și trei cu 50, respectiv 30 de lei“ ne preciza viceprimarul Ladislau Heleport.
Premierea a fost făcută de primarul comunei, Ion Micurescu care are intenția de a găsi o formulă prin care să permanentizeze acest gen de întrecere, comuna Bata având mult spațiu împădurit, ocupația fiind una tradițională. (F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.