sanitariiConcursul „Sanitarii pricepuţi“, organizat de Crucea Roşie Arad şi-a ales câştigătorii.
La începutul acestei săptămâni a avut loc faza judeţeană a competi­ţiei, la Sala Polivalentă.
Elevii Liceului Pedagogic „Dimi­trie Ţichindeal“ din Arad s-au remarcat în competiţie, aceştia ocupând locul I, pe licee. Locurile următoare au fost ocupate de Liceul din Pâncota şi Liceul din Gurahonţ. În rândul elevilor de gimnaziu, fruntaşi au fost cei ai Liceului Teoretic Sebiş, locul II fiind ocupat de două unităţi şcolare – Liceul „Adam Muller Guttenbrunn“ şi Şcoala Gimnazială Galşa.
Concursul „Sanitarii pricepuţi“ se desfăşoară în colaborare cu Inspectoratul Judeţean Şcolar, Direcția de Sănătate Publică şi Inspectoratul Ju­deţean de Poliţie. Competiţia constă în acordarea practică de prim-ajutor persoanelor rănite, dar cuprinde şi o parte teoretică. Echipele de tineri participanţi sunt formate din cinci elevi. Concursul cuprinde o fază pe şcoli, urmată de faza municipală şi cea judeţeană. Elevii de gimnaziu, clasaţi pe locul I vor participa la faza naţio­nală a concursului „Sanitarii pricepuţi“, în luna august a anului. Participanţii concursului „Sanitarii pricepuţi“ au primit diplome şi premii în obiecte.
Jurizarea elevilor participanţi s-a făcut de către medici şi asistenţi medicali de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.

Recomandările redacției