Condamnare definitivă pentru crima de la Turnu

0
504

S-a judecat și apelul în cazul crimei de la Turnu sau mai bine zis, instanța a luat act de retragerea apelului. Așadar, criminalul s-a răzgândit cu privire la apel și l-a …retras.

În baza art. 415 alin.1 C.p.p. ia act de retragerea apelului declarat de inculpatul Hînțari Costel împotriva sentinţei nr.193/17.08.2020 pronunţată de Tribunalul Arad în dosarul nr. 896/108/2020. În baza art. 424 alin.2 şi 3 Cpp deduce din pedeapsă, durata arestării din data de 17.08.2020, la zi. Încetează măsura arestului preventiv la momentul emiterii mandatului de executare a pedepsei. Dispune plata din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Timiş a sumei de 868 lei, onorariu avocat oficiu În temeiul art. 275 alin.2 Cpp obligă inculpatul la plata sumei de 100 lei cheltuieli judiciare către stat. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”, se arată în soluția Curții de Apel Timișoara.

În urmă cu exact o lună scriam că tânărul care l-a omorât în bătaie pe muncitorul din Turnu și-a primit sentința pentru săvârșirea infracțiunii de omor. Tribunalul Arad i-a aplicat o pedeapsă blândă, de șase ani și șase luni de închisoare, în contextul în care majoritatea inculpaților judecați pentru omor ispășesc pedepse de mai mult de zece ani de închisoare. Potrivit Codului Penal, uciderea unei persoane se pedepsește cu închisoarea de la 10 la 20 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi, însă judecătorul trebuie să aprecieze dacă conflictul și implicit crima a fost comisă în stare de provocare și care au fost circumstanțele exacte în care s-a produs nefericitul eveniment.

Condamnă inculpatul Hînțari Costel, deţinut în Penitenciarul Arad, cu antecedente penale, la o pedeapsă de: – 6 (şase) ani şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor. În baza art. 67, art. 68 alin. 1 lit. c Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi d Cod penal, pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei închisorii. În baza art. 65 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a, b şi d Cod penal. În baza art. 72 Cod penal scade din pedeapsa aplicată inculpatului durata reţinerii şi arestării preventive de la 02 martie 2020 până la zi. În baza art. 399 alin.1Cod procedură penală menţine starea de arest a inculpatului. În baza art. 397 Cod procedură penală constată că persoana vătămată N.I.D. nu s-a mai constituit parte civilă în cauză. În baza art. 112 alin.1 lit. b Cod penal dispune confiscarea de la inculpat următorul corp delict un hamfău ambalat în sac de carton, numerotat cu nr. 1. (…) Dispune restituirea către inculpat a următoarelor bunuri: o bluză de salopetă culoare albastră marcată criminalistic cu plăcuţa nr. 3; o căciulă culoare albastră marcată criminalistic cu plăcuţa nr. 4; un tricou de culoare verde, marcat criminalistic cu plăcuţa nr. 5; o furcă metalică, cu coadă de lemn marcată criminalistic cu plăcuţa nr. 6; o bluză de culoare albastră, marcată criminalistic cu plăcuţa nr. 7; o bucată de curea de piele, marcată criminalistic cu plăcuţa nr. 8 şi o centură de piele, marcată criminalistic cu plăcuţa nr. 9. În baza art. 7 alin.1 din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul H.C. în vederea stabilirii profilului genetic şi stocării în S.N.D.G.J.. În baza art. 5 alin.5 din Legea nr. 76/2008 inculpatul va fi informat că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru stocarea în S.N.D.G.J.. În baza art. 274 alin.1 Cod procedură penală obligă inculpatul să plătească statului suma de 3000 lei reprezentând cheltuieli judiciare. În baza art. 272 alin.1 Cod procedură penală dispune plata din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului de avocaţi Arad a sumei de 868 lei reprezentând onorar avocat din oficiu”, se arată în soluția Tribunalului Arad. Sentința Tribunalului Arad este cu drept de apel în 10 zile de la comunicare, iar inculpatul a înaintat deja apelul la instanța superioară.

Așadar, o crimă a fost comisă la o fermă în apropiere de localitatea de frontieră Turnu. Primele informații anunțau că mai mulți bărbați au omorât în bătaie un muncitor, iar autoritățile au pornit în căutarea lor și au demarat cercetările.

Abominabila faptă s-a petrecut în incinta unei ferme situată pe drumul 7B care duce spre punctul de trecere a frontierei Turnu. Polițiștii au „puricat” zona pentru a depista posibilii făptași, care l-au lăsat pe bărbat fără suflare.

În scurt timp, tânărul care l-a omorât în bătaie pe bărbatul de 48 de ani a fost prins de polițiști. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus, astfel, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpatului – în vârstă de 25 ani – cu privire la comiterea infracţiunii de omor.

Potrivit procurorilor, din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că în după amiaza zilei de 01.03.2020, în urma unor altercaţii pe fondul consumului de alcool, inculpatul, zilier la o fermă dintr-o localitate a județul Arad, i-a aplicat victimei, în vârstă de 48 ani, mai multe lovituri cu un obiect contondent dur în regiunea capului, provocându-i un traumatism cranio-cerebral deschis şi mai multe fracturi osoase, iar ca urmare a leziunilor suferite victima a decedat.

Tânărul a fost, în data de 02.03.2020, arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce și-a recunoscut faptele în fața judecătorului. De menționat este faptul că tânărul nu a fost greu de găsit, pentru că după ce a ucis muncitorul s-a întors la localul din sat, să consume alcool în continuare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.