Condamnare în apel pentru polițistul Cristian Tălmaciu

0
363

După o achitare în anul 2019 de către Tribunalul Arad pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influență în formă continuată, abuz în serviciu în formă continuată, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice în formă continuată și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, Cristian Tălmaciu, agent de poliție în cadrul IPJ Arad, a fost condamnat, în apel, la închisoare cu suspendare pentru trafic de influență în formă continuată. Tălmaciu a fost condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare, instanța stabilind un termen de supraveghere de 3 ani.

În baza art. 93 alin. (1) Cod penal, Curtea de Apel Timișoara, prin soluția de condamnare emisă în 14 aprilie 2021, obligă inculpatul Tălmaciu Cristian ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Arad la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Inculpatul este obligat să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare derulate de către Serviciul de Probaţiune Arad sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Pe parcursul termenului de supraveghere, acesta va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Consiliul Local Arad sau Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, pe o perioadă de 60 de zile.

Pe lângă dispozițiile privind cheltuielile judiciare, în soluție se mai arată: „Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 14.04.2021. Judecător, Mircea Creţu Cu opinie parţial separată în sensul respingerii apelului declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad şi menţinerii soluţiei de achitare şi pentru infracţiunea de trafic de trafic de influenţă în formă continuată”.

Reamintim cititorilor că polițistul ar fi intervenit pe lângă colegii săi de la Serviciul Rutier Arad să nu aplice unele sancțiuni sau ar fi protejat prin alte metode anumiți cetățeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.