penitenciar
Cei doi soţi angajaţi ai Penitenciarului Arad, care au înlesnit, respectiv primit 2000 de euro de la un martor denunţător, pentru ca fiul acestuia, deţinut în penitenciar, să muncească într-un punct de lucru din cadrul instituţiei, au fost condamnaţi de Tribunalul Arad.
Conform Soluţiei din data de 12 mai, “condamnă pe inculpata Rodica Mariana Belezan, fără antecedente penale, la 2 (doi) ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită; dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei aplicată inculpatei şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 (patru) ani. Dispune ca supravegherea să fie efectuată de Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Arad; aceasta va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei municipiului Arad sau Consiliului local al comunei Vladimirescu, pe o perioadă de 80 de zile. De asemenea, în baza art. 289 Cod penal, condamnă pe inculpatul Doru Mihai Belezan, fără antecedente penale, la 3 (trei) ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Pe durata şi în condiţiile art. 65 Cod penal, interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b, g Cod penal. Pe durata şi în condiţiile art. 54 Cod penal, aplică aceluiaşi inculpat pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b şi g Cod penal, pe o durată de 3 ani, după executarea pedepsei”.
Cei doi soţi au fost obligaţi de Instanţă să plătească statului câte 1.000 de lei, cheltuieli judiciare, având dreptul să facă apel în zece zile de la comunicare.

Recomandările redacției