Trif Eugen și Dobra Vasile urmează să execute pedepse privative de libertate după ce în vara anului trecut, i-au administrat o bătaie soră cu moartea lui Trif Aurelian. Ei l-au bătut cu un par din lemn și l-au lăsat să moară într-o râpă, până când a fost găsit de un cioban. Dacă nu vor declara apel, Dobra Vasile urmează să execute o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru tentativă de omor, iar în cazul lui Trif Eugen, minor, la data săvârşirii faptei, a fost dispusă măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 3 ani, pentru tentativă de omor.

Un tânăr de 32 de ani a ajuns la spital în data de 28 iulie 2019, și a fost internat pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, după ce i-a fost administrată o bătaie cruntă. Agresiunea a avut loc la Șiria, iar cei doi suspecți au fost cercetați pentru tentativă de omor. Cei doi bătăuși au fost reținuți și arestați preventiv pentru tentativă de omor.

Tânărul a suferit o fractură de mandibulă, fractură de stern, contuzii pulmonare la ambii plămâni, insuficiență respiratorie și este intubat la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă”, ne-a declarat la vremea respectivă Simina Roz, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Arad.

100.000 de euro, daune morale

De menționat este faptul că victima a fost internată și la un institut specializat în tratarea afecțiunilor pneumologice din București, nu numai la Secția de ATI a spitalului din Arad. Pe lângă aproximativ 150.000 de lei despăgubiri plătite spitalelor, cei doi inculpați sunt obligați să plătească daune morale victimei în valoare de 100.000 de euro. „Obligă inculpaţii în solidar să plătească părţii civile Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad suma de 127.818,85 lei, părţii civile Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” Secţia Clinica Chirurgie Toracică Bucureşti suma de 15.564,60 lei, precum şi părţii civile Trif Darius Aurelian suma de 100.000 Euro cu titlu de despăgubiri civile. (…) confiscă în vederea distrugerii corpul delict respectiv un par din lemn, în lungime de 1 metru şi o grosime de 5 cm, depus la Camera corpuri delicte a Tribunalului Arad”, se arată în soluția Tribunalului Arad. Sentința Tribunalului Arad este cu drept de apel în 10 zile de la comunicare.

Recomandările redacției