Au fost pronunțate condamnările definitive în cazul fostului agent de la Rutieră Sergiu Mârza și a complicelui său Adrian Rus. Curtea de Apel Timișoara a respins apelurile declarate de cei doi inculpați și a menținut în mare parte hotărârea Judecătoriei Arad. În luna februarie, Mârza a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru contrabandă în formă agravată. Complicele său, însă, a „primit” o pedeapsă și mai grea, de opt ani și opt luni de închisoare, o decizie survenită în urma contopirii unor pedepse mai vechi, el având antecedente penale. Adrian Rus a fost condamnat pentru contrabandă în formă agravată în formă continuată și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată. Celor doi le-au fost interzise mai multe drepturi, ca pedeapsă accesorie. În prezent, Sergiu Mârza se află în arest preventiv, într-un dosar de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și inducerea în eroare a organelor de urmărire penală.

În temeiul art. 421 pct. 1 lit. b C.p.p. respinge ca nefondate apelurile declarate de partea civilă Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara şi inculpaţii Mârza Sergiu Ionuţ şi Rus Adrian Mircea împotriva sentinţei penale nr. 296/18.02.2020 pronunţată de Judecătoria Arad în dosarul nr. 8094/55/2019. În temeiul art. 421 pct. 2 lit. a C.p.p. admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad împotriva sentinţei penale nr. 296/18.02.2020 pronunţată de Judecătoria Arad în dosarul nr. 8094/55/2019. Desfiinţează sentinţa penală apelată şi rejudecând: În baza art. 72 Cod penal deduce din pedeapsa aplicată inculpatului Rus Adrian Mircea durata reţinerii şi arestării preventive din 11.04.2019 la zi. Menţine în rest dispoziţiile hotărârii atacate. În baza art. 72 C.p deduce în continuare din pedeapsa aplicată inculpatului Rus Adrian Mircea durata arestului preventiv din data de 18.02.2020 până la data de 02.04.2020 şi, în continuare, perioada executată la zi. În temeiul art. 275 alin. 2 C.p.p. obligă inculpaţii şi partea civilă la plata sumei de 200 lei fiecare, reprezentând cheltuieli judiciare parţiale către stat în apel; în rest, cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina statului conform art. 275 alin. 3 C.p.p.. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 25.06.2020”, se arată în hotărârea Curții de apel Timișoara.

Amintim că, în luna martie a anului trecut, au fost descoperite 220 de baxuri de țigări, în valoare de peste 200.000 de lei, adică în jur de 42.000 de euro într-o autoutilitară înmatriculată în Marea Britanie. Aceasta a fost oprită în trafic pe centura municipiului Arad. Sergiu Mârza se afla pe scaunul din dreapta al autoutilitarei în care au fost găsite țigările. El ar fi încercat să fugă, dar a fost prins de oamenii legii, iar întreaga cantitate de țigări a ajuns în curtea Poliției, unde a fost depozitată. Totodată, în data de 11 aprilie 2019, a fost prins și șoferul autoutilitarei care se sustrăgea urmăririi penale, mai exact a reușit să fugă când Sergiu Mârza a fost prins.

 

Recomandările redacției