Condamnarea definitivă a fost pronunțată de magistrații Curți de Apel Timișoara în cazul tânărului care a înjunghiat un bărbat într-un magazin din cartierul Aurel Vlaicu. Apelul înaintat de inculpat și de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad s-a judecat luni, 16 septembrie.

Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad împotriva sentinţei penale nr. 191/09.07.2019 şi a încheierii de îndreptare a erorii materiale din data de 23.07.2019 pronunţate de Tribunalul Arad în dosarul nr. 363/108/2019 şi 363/108/2019/a6. (…) Respinge apelul formulat de inculpatul Timofte Cornel împotriva sentinţei penale nr. 191/09.07.2019 şi a încheierii de îndreptare a erorii materiale din data de 23.07.2019 pronunţate de Tribunalul Arad”, se arată în soluția Curții de Apel Timișoara. Astfel, tânărul urmează să execute pedeapsa primită în urma deciziei Tribunalului Arad. Sentința Tribunalului Arad a fost pronunțată în luna iulie, atacatorul fiind condamnat la nouă ani și două luni de închisoare cu executare, pentru două infracțiuni – tâlhărie și tentativă de omor. Inculpatului i s-au interzis mai multe drepturi, respectiv de a nu comunica cu membrii familiei victimei pe o durată de 3 ani, după executarea pedepsei închisorii. Acesta mai este obligat să plătească suma de 12.000 euro cu titlu de daune morale şi 3.460 lei cu titlu de daune materiale, precum și să plătească părţii civile Spitalul Judeţean Arad suma de 16.561,41 lei ce reprezintă cheltuieli de spitalizare.

Înjunghiat în torace și abdomen

Amintim că, în data de 30 ianuarie a.c., o tâlhărie deosebit de gravă a fost comisă în cartierul Aurel Vlaicu – un tânăr de 30 de ani a înjunghiat un bărbat în zona toracelui cu mai multe lovituri de cuțit. Tânărul s-a aflat într-un magazin de pe strada Oborului, de unde ar fi sustras mai multe bunuri. Un bărbat de 46 de ani aflat în același magazin i-ar fi atras atenția asupra faptul că pleacă fără să plătească produsele. În acel moment, tânărul s-a năpustit asupra lui și l-a înjunghiat în repetate rânduri în zona toracelui. Tânărul a fost prins la scurt timp de polițiști.

Polițiștii Secției nr.1 Vlaicu au identificat un bărbat bănuit de comiterea infractiunii de tâlhărie. În jurul orei 18.50, polițiștii au fost sesizați despre faptul că un bărbat de 46 de ani, ar fi fost înjunghiat de o persoană necunoscută pe strada Oborului din municipiu. Din cercetările efectuate s-a stabilit că o persoană necunoscută s-ar fi deplasat la un magazin alimentar de pe strada Oborului din municipiu, de unde ar fi introdus în plasă mai multe bunuri alimentare, pe care ar fi dorit să și le însușească fără să achite contravaloarea acestora. Fiind oprit de un bărbat de 46 de ani care i-ar fi solicitat să plătească produsele, cel în cauză i-ar fi aplicat victimei lovituri cu un cuțit, părăsind apoi locul comiterii faptei. La scurt timp, agresorul a fost identificat și depistat de polițiști intr-un imobil de pe strada Lăcrămioarelor din municipiu. Asupra bărbatului de 30 de ani au fost găsite atât bunurile sustrase din magazin cât și cuțitul cu care acesta ar fi înjunghiat victima”, au declarat, la vremea respectivă, reprezentanții IPJ Arad.

Victima a suferit mai multe plăgi prin înjunghiere la nivelul toracelui, abdomenului și al brațelor. El a fost internat de urgență la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, iar după efectuarea mai multor intervenții chirurgicale, a fost intubat. Din fericire, bărbatul s-a recuperat după ce a fost înjunghiat în repetate rânduri, leziuni ce i-au pus viața în pericol. Practic, bărbatul a scăpat ca prin urechile acului, în urma înjunghierii, datorită intervenției prompte a paramedicilor și a cadrelor medicale ale spitalului.

Recomandările redacției