bitDupă ce a primit şpagă pentru a facilita promovarea examenului de bacalaureat pentru elevii săi, faptă pentru care a fost condamnată de către judecătorii arădeni la doi ani de închisoare cu suspendare, profesoara Lavinia Biţ a atacat decizia la Curtea de Apel Timişoara. Biţ a fost condamnată pe lângă cei doi ani de închisoare şi la 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității și suspendarea dreptului de a profesa ca și cadru didactic pe perioada celor doi ani. Ca să scape de puşcărie, Lavinia Biţ şi-a dat în vileag colegii, acceptând să colaboreze cu anchetatorii. Aflându-se sub acoperire, Biţ a „muncit din greu“ pentru înfundarea celorlalţi implicaţi în dosar.

Mai mult decât atât, profesoara a primit cea mai mică pedeapsă, Mihai Spânu, fostul inspector şcolar adjunct, anchetat în acelaşi dosar, fiind condamnat la trei ani de zile cu suspendare şi la confiscarea a aproape 10.000 de euro.

Astfel, deşi părerea unanimă a celor care au urmărit cazul este aceea că pedeapsa pentru cei doi este una foarte mică, Biţ are, probabil, pretenţia să fie şi premiată pentru faptele sale. Acesta o fi motivul pentru care Biţ a atacat decizia la Curtea de Apel Timişoara.

Recomandările redacției