Condiții mai bune pentru persoanele cu dizabilități din Vinga

0
274

Prin hotărârea adoptată de Consiliul Județean Arad, a fost aprobată reînnoirea contractului de oferire de servicii sociale pentru persoane adulte cu dizabilități din localitatea Vinga. Mai exact, este vorba despre servicii sociale pentru 30 de persoane adulte cu dizabilități, găzduite în cadrul Centrului de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Vinga. Contractul este încheiat pe o durată de 3 ani între Consiliul Județean Arad, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad și Fundația ”Căminul Speranței” din Arad, prețul contractului de servicii sociale fiind în sumă de 6.143.122,17 lei , furnizorul de servicii sociale asigurând cofinanţarea serviciilor prestate cu 2,1% din prețul contractului.

„Prin contractarea serviciilor sociale se urmărește creșterea calității și satisfacerea nevoilor beneficiarilor serviciilor aflați în centrele de îngrijire și asistență la cele mai înalte standarde. Odată semnate contractele, activitatea desfăşurată de furnizorii privați de servicii sociale va fi atent monitorizată și verificată de o echipă mixtă multidisciplinară alcătuită din reprezentanţii Compartimentului Contractare Servicii Sociale din cadrul Consiliului Judeţean Arad şi Biroului Monitorizare și Control Servicii Sociale din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad, axându-ne cu prioritate pe respectarea standardelor de calitate, reglementate de legislația în vigoare„ declară Erika Stark, directorul general al DGASPC Arad.

În prezent, județul Arad are în executare opt contracte de servicii sociale, dintre care șase contracte de servicii sociale având ca beneficiari copii/tineri aflați în case de tip familial și 2 contracte având ca beneficiari adulți cu dizabilități aflați în centre de îngrijire și asistență din întreg județul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.