Condițiile de intrare în Grecia, modificate: sunt acceptate și testele rapide

0
140

Grecia, una dintre destinațiile preferate de vacanță ale ro­mâ­nilor, a intrat pe lista verde a țărilor cu risc epidemiologic scăzut, iar autoritățile elene au adoptat și două noi modificări, care înlesnesc accesul turiștilor.
Guvernul elen a decis două schimbări importante în procesul de control al să­nă­tății turiștilor care intră în țară, potrivit informațiilor transmise de către Ministerul Turismului din Grecia, scrie Hotnews.ro. Astfel, începând din 19 iunie, guvernul de la Atena a introdus următoarele modificări:
1) Recunoașterea testelor rapide! De acum înainte, intrarea în Grecia, fără alte măsuri restrictive, va fi permisă călătorilor din străinătate care prezintă un rezultat negativ al testului rapid (testul antigenului), nu mai vechi de 48 de ore înainte de intrare în Grecia. De menționat faptul că acesta trebuie să fie făcut de un laborator autorizat și rezultatul emis în limba engleză.
2) Creșterea limitei de vârstă pentru verificarea copiilor turiști! În urma recomandărilor Uniunii Europene, verificările certificatelor necesare la intrarea în țară vor fi efectuate acum copiilor cu vârste de 12 ani și peste, în loc de 6 ani, așa cum a fost până acum. Copiii cu vârsta sub 12 ani nu au obligația să prezinte test molecular PCR / antigen la intrare pe teritoriul elen.
Cele două modificări anunțate – testele rapide și modificarea limitei de vârstă pentru copii – completează regimul de control deja existent. În continuare rămâne în vigoare și prevede ca fiecare turist care intră în Grecia să prezinte:
a) certificatul de vaccinare SAU
b) test PCR negativ sau antigen SAU
c) certificat de boală sau diagnostic pozitiv, valabil între 2 – 9 luni.
Turiștii care vor călători în Grecia au posibilitatea de a afișa Certificatul Digital COVID al Uniunii Europene în format digital sau tipărit. În plus față de documentele COVID; fiecare persoană care intră în Grecia are obligaţia de a completa Formularul de Localizare Pasager (PLF), cel târziu la ora 23:59 în ziua dinaintea sosirii în Grecia. Documentul trebuie completat cu cel puțin 24 de ore înaintea călătoriei, dar nu cu mai mult de 7 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.