Condițiile în care se lucrează pe caniculă, în vizorul ITM Arad

0
416
Prevenirea producerii accidentelor de muncă sau a îmbolnăvirilor profesionale constituie un obiectiv permanent al inspectorilor de muncă din cadrul I.T.M. Arad.
Astfel, în această perioadă în care confortul termic este extrem de scăzut, acțiunile de verificare a respectării dispozițiilor legale atât de către angajatori, cât și de către lucrători, sunt intensificate.
 
Vizitele la angajatori nu vizează doar controlul, ci mai cu seamă informarea tuturor factorilor implicați în procesul muncii asupra obligațiilor pe care le au și pe care, evident, trebuie să le respecte.
 
Se urmărește cu precădere dacă este asigurat un microclimat corespunzător la locul de muncă, dacă sunt asigurate cel puțin condiții minime angajaților care desfășoară activități ce presupun un efort fizic intens, în special în sectoarele economice în care se lucrează în aer liber sau în spații deschise.
 
Este știut și trebuie de avut mereu în vedere că eliminarea factorilor de risc asigură bunăstarea la locul de muncă, sănătatea în muncă fiind mai mult decât o formă fizică bună, fiind nevoie și de asigurarea sănătății emoționale și sociale a lucrătorilor, de condiții corespunzătoare de lucru, fapt care va aduce cu siguranță un plus de valoare procesului muncii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.