tiruriAutorităţile maghiare au informat I.T.P.F. Oradea, prin intermediul Punctului de Contact Romano-Maghiar de la Artand, Ungaria, că începând cu data de 1 iulie, vehiculele a căror greutate totală maximă admisă depăşeşte 3,5 tone, au dreptul să circule pe drumurile din Ungaria numai după achitarea taxei de drum.
Taxa de drum poate fi achitată la fiecare staţie PECO, la birourile unde şi anterior se putea achiziţiona taxa de drum, precum şi în punctele de trecere a frontierei. „Şoferii care nu au achitat taxa respectivă vor fi sancţionaţi, iar în caz de nevoie, până la încasarea amenzii, se va trece la reţinerea automarfarelor sau a certificatelor de înmatriculare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.
Politiştii de frontieră asigură în permanenţă sprijin participanţilor la traficul transfrontalier şi împreună cu autorităţile maghiare acţionează în comun pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control fluent şi civilizat.
(C.G.)

Recomandările redacției