Un tânăr s-a urcat la volan după ce a consumat cantități impresionante de alcool. Polițiștii Secției 2 Micălaca au depistat marți, pe strada Șiriei, un bărbat de 31 de ani, din Conop, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolmiei, pe numele bărbatului fiind întocmit un dosar penal pentru săvârșirea de infracțiuni rutiere.

Totodată, în ultimele 24 de ore de misiuni, poliţiştii rutieri au aplicat peste 200 de amenzi în trafic. Oamenii legii au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 206 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 80.000 de lei.

Dintre acestea, 63 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 143 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 8 permise de conducere.

Recomandările redacției