Conducerea Aeroportului este optimistă: cursele externe se mențin, iar investițiile continuă

0
230

Aeroportul Arad și-a recăpătat anul trecut, pe drept, titulatura de „internațional”, după câțiva ani lipsiți de orizonturi. Aeroportul  a reintrat în circuit extern, după ce a fost modernizat și dotat cu aparatură indispensabilă pen­- tru reluarea activității.
S-au investit sume importante, iar reprezen­tanții Consiliului Județean Arad (CJA) au făcut mari eforturi pentru a promova aeroportul în rândul companiilor aeriene, precum și în rândul operatorilor de turism.
Realizările au apărut, astfel că au fost introduse cursele charter spre Antalya. Pentru acest an, CJA a anunțat noi investiții pentru modernizarea aeroportului.
Investiţiile în infrastructură, dotarea cu aparatură specifică şi relua­- rea curselor charter sunt obiectivele realizate de Consiliului Judeţean, împreună cu Aeroportul Internaţional Arad, care au readus aeroportul arădean în circuitul interna­țional.
Cea mai mare realizarea a fost deschiderea curselor charter pe perioada de vară, operate de Christian Tour, respectiv Prestige Tours, de două ori pe săptămână, cu destinaţia Antalya, curse care au deservit 10.817 de pasageri. Autoritățile au anunțat că zborurile se vor menţine şi pentru sezonul 2018-2019.
La capitolul buget, și anume, veniturile aeroportului, trebuie spus că, 25 la sută au fost din fonduri proprii, iar 75 la sută din transferuri de la Consiliului Judeţean Arad.  „Consiliul Judeţean continuă demersurile pentru a consolida prezen­- ța aeroportului arădean în circuitul internațional. Negociem în continuare cu companii aeri­- ene în vederea obţinerii de curse regulate de pasageri spre noi desti­naţii externe. Suntem încrezători că vom reuși să oferim mai multe oportunități potențialilor pasageri, stimulând în același timp economia locală, prin consolidarea relațiilor cu secto­rul de turism și mediul de afaceri”, a susținut Claudia Boghicevici, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.
Pus la punct, conform tuturor cerințelor         impuse
Anul trecut, Aeroportul Arad a obţinut Certificatul de autorizare RO – 0, pe o durată nedeterminată, pentru operaţiuni de trans­-port aerian public, aviaţie generală, lucru aerian şi operaţiuni cu elicoptere. Certificarea în conformitate cu legislaţia europeană a fost obţinută după un proces de audit de certificare care a durat un an de zile, în care Aeroportul Arad a adus toate dovezile de conformare cu cerinţele tehnice, operaţionale şi organizaţionale cerute de legislaţia europeană.
Conducerea Aeroportului subliniază faptul că pasagerii s-au bucurat de condiţii de maximă siguranţă. „Din punct de vedere tehnic, Aeroportul Arad a menţinut în sta­re foarte bună infrastructura de aerodrom precum şi echipamentele esenţiale care au impact major în asigurarea siguranţei zborurilor: pista, căile de ru­- lare, platformele, cele două terminale de pasageri, balizajul aeroportuar şi echipamen­- tele de deservire esenţiale: autospeciale de salvare la incendiu, degivrorul de aeronave, echipamentele pentru handlingul aeronavei, echipamentele pentru pornirea motoarelor aeronavei, echipamentele pentru întreţinerea zo­nei înierbate. Personalul a beneficiat de per­- fecţionare pe domenii specifice, precum sistemul de management al siguranţei, degivrarea aeronavelor, handling de bunuri periculoase pentru activitatea de transport marfă şi intervenţii în caz de situaţii de urgenţă pe Aeroport”, sus­ține Mircea Grec, direc­- torul general interimar al Aeroportului Internaţional Arad.
Mircea Grec a anunțat că modernizarea aeroportului continuă şi în acest an: „Din punct de vedere al investiţiilor în infrastructura de aerodrom, a început modernizarea balizajului axial al pistei, care va fi finalizată până la sfârşitul lunii martie. În ceea ce priveşte dotarea cu aparatură specifică, în anul 2017 s-a achiziţionat un aparat pentru detectarea urmelor de explozibili necesar pentru conformarea cu cerinţele de securitate aeronautică”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.