Ziarul nostru a publicat vineri o anchetă în care era prezentat modul inadmisibil în care o societate din Piaţa Mihai Viteazul comercializa carnea. Materialul a pornit de la sesizările venite din mai multe părţi, ale unor oameni care ne-au furnizat dovezi concrete, dar şi materiale video sau foto din care reiese cât se poate de clar condiţiile improprii în care era ţinută şi transportată carnea.

Mai mult, în urma unei înregistrări primite din partea unui fost angajat al societăţii, reiese un lucru extrem de grav şi periculos pentru sănătatea arădenilor: carnea stricată, care mirosea a putreziciune, era spălată cu „un jet de apă rece“ pentru a putea fi vândută a doua zi. Totul la îndemnul conducerii societăţii.

După ce am încercat din răsputeri, în repetate rânduri, să aflăm punctul de vedere al conducerii societăţii, căutând-o pe la toate adresele fictive pe care şi le trecea în acte, proprietarii magazinului au ieşit cu un drept la replică: „Cu privire la informaţia apărută în publicaţia Glasul Aradului, din data de 21.06.2019, ora 9.41, cu titlul: Risc alarmant de îmbolnăvire. Un magazin din Arad vinde carne stricată, după ce o spală «cu un jet de apă rece», dorim să facem următoarele precizări: Această ştire nu are un fundament real. Societatea Astona Exclusiv SRL îşi desfăşoară activitatea în acord cu prevederile şi reglementările în vigoare. Dezminţim categoric orice interpretare de natură să pună în discuţie credibilitatea Societăţii Astona Exclusiv SRL. Ne rezervăm dreptul de a ne apăra pe cale legală, urmând să acţionăm în consecinţă. În aceste condiţii, Societatea Astona Exclusiv SRL, vă solicită corectarea de îndată a greşelilor de informare din articolul menţionat, prin publicarea prezentei dezminţiri“, semnează administrator Dragu Roland Valentin. Menţionăm că adresa de pe care este trimisă dezminţirea este Piaţa Sârbească, nr. 7-8, una dintre locaţiile în care i-am şi căutat pe reprezentanţii societăţii, însă am aflat de la vecini că sediul societăţii este părăsit, fiind unul fictiv.

Aşteptăm cu nerăbdare, dar şi înfrigurare, să vedem lista cu numele şi prenumele celor care au semnat ca activitatea acestei firme să fie „în acord cu prevederile şi reglementările în vigoare“.

În continuare dorim să aflăm ce spune domnul administrator Dragu Roland Valentin despre cele relatate în convorbirea telefonică în care este relatată cu lux de amănunte modul în care i se cere vânzătoarei să spele carnea, care miroase clar a stricat, cu un jet de apă rece, pentru ca mai apoi să fie valorificată a doua zi.

I-am transmis domnului Dragu Roland Valentin numărul nostru de telefon, în speranţa că ne va contacta şi verbal, nu doar printr-o scrisoare de ameninţare în care ne relatează că totul este roz. În continuare, însă nici un semn de viaţă. Precum carnea străvezie, trecută sub un jet de apă.

 

 

Apa trece, carnea se vinde

Recomandările redacției