Conducerea Patronatului arădean a participat, la Budapesta, la o dezbatere despre politica comercială a UE

0
182

Conducerea filialei arădene a Confederației Patronatului Român a participat, la începutul săptămânii, la Budapesta, la o nouă întâlnire din suita seratelor RoCham (Romanian-Hungarian Business Circle
Association, Romanian-Hungarian Investment and Trade Forum), organizate de Cercul de Afaceri româno-ungar. Temă întâlnirii a fost  „Politica comercială a UE”. De menționat că patronatul arădean a fost reprezentat de președintele Marin Crișan și vicepreședintele Marcel Măinescu. La întâlnire au fost prezenţi şi de această dată un număr important de oameni de afaceri, de intelectuali și de diplomați. Astfel, la dezbatere au participat Gábor Zupkó, șeful Reprezentanței Comisiei EuropeaneM; János Martonyi, fost ministru al Afacerilor Externe; Balázs Kiss, DG Comerț, Comisia Europeană; István Farkas, președintele Societății Naționale a Conservatorilor – Prietenii Pământului Ungaria; Nicholas Sárvári, președintele Camerei de Comerț Canadiene din Ungaria; Várkonyi László, din partea biroului prim-ministrului.
S-a discutat despre oportunități și riscuri legate de acordurile de comerț liber și ultimele evoluții ale politicii comerciale a UE. La final au avut loc discuţii de grup unde participanţii la eveniment şi-au susţinut punctual de vedere.
„Doresc să reamintesc că Filiala Judeţeană Arad a Confederaţiei Patronatul Român este membru fondator al RoCham, organizaţie care  reunește câteva zeci de companii interesate de piețele română și ungară, de oportunitățile oferite de acestea. Participarea la aceste evenimente ne dă posibilitatea de a ne susţine în cadrul discuţiilor de grup punctele de vedere, poziţia noastra în ceea ce priveşte cooperarea economică dintre România şi Ungaria, dezvoltarea şi cooperarea economică transfrontalieră”, a declarat Marin Crişan.
(L.Ș.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.