În urma articolului apărut în ziarul nostru „Singurul spital de interes național din Arad, într-o degringoladă totală. Angajații cred că spitalul din Dezna va fi distrus“, conducerea unității a început o anchetă în interiorul spitalului pentru a afla cine a dat publicității informațiile.

Vă reamintim că pe pagina oficială de Facebook a spitalului a apărut informația: „Un spital în degringoladă! Un spital care nu contează pentru decidenți! De peste opt ani spitalul are conducere interimară, în condițiile în care avem vizita de acreditare până în mai 2022. Ce se urmărește prin această lipsă de preocupare? Distrugerea spitalului? Privatizarea lui? Măcar dacă am înțelege! Solicităm organizarea de urgență a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante din conducerea spitalului Dezna. Facem apel la pacienți, la angajați! Exprimați-vă opinia! Fiți alături de noi, în momente de cumpănă! Dacă noi dispărem, nici voi nu veți avea unde veni! Cerem imperios Ministerului Sănătății organizarea concursului pentru ocuparea postului vacant de manager, de peste opt ani, lucru nu doar imoral ci și ilegal! Fiți alături de noi și nu lăsați ca politicienii să ne distrugă munca!“. Postarea a fost ștearsă după câteva ore bune, iar acum conducerea spitalului dezminte o parte din cele apărute în rândurile de mai sus. Conducerea spitalului dă asigurări că unitatea își desfășoară activitatea în condiții normale și că nu este în pericol de a fi desființată. În același timp, însă recunoaște că de peste opt ani spitalul are o conducere interimară.

Dr. Marius Mădălin Margan, directorul interimar al spitalului, susține că postarea de pe Facebook nu reprezintă poziția oficială a unității și, mai mult, nu știe cine a postat-o.

Chiar dacă, din surse, se bănuiește despre cine ar fi vorba, conducerea spitalului face în continuare cercetări.

Domnule director Marius Mădălin Margan, câte paturi are Spitalul de Recuperare Neuromotorie „Dr. Corneliu Bârsan” din Dezna?

Avem 75 de paturi. Există pregătiri în avans pentru două luni, iar acum avem 50 de persoane pentru recuperare. Și asta având în vedere restricția privind pandemia. Spitalul nu are probleme de natură financiară. Avem contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Arad. Da, recunoaștem că de câțiva ani spitalul a avut doar manageri interimari, iar posturile care sunt vacante le vom scoate la concurs în perioada următoare.

Se cam știe cine a făcut această postare. Este din interiorul sistemului, este urât, dar așa este.

Noi nu știm că aici au fost tot felul de probleme care nu fac cinste acestui renumit spital. De-ar putea vedea dr. Bârsan ce se întâmplă în urma lui.

Recomandările redacției