UAV UAV 2Universitatea Aurel Vlaicu a fost vizitată, recent, de ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu. Acesta a avut astfel ocazia să vadă Complexul M, laboratoarele în care învaţă studenţii, baza sportivă, sala de conferinţe şi sala de forţă. „Ne bucurăm că domnul ministru a fost la noi şi ne bucurăm, de asemenea, că în minister este o generaţie tânără. Să ştiţi că pe noi nu ne interesează vizita unui ministru decât în măsura în care aceasta înseamnă un plus pentru universitate. Sperăm să nu fie o vizită de circumstanţă, sperăm să fie o vizită care se finalizează cu susţinerea clubului sportiv, pentru echipa de rugby”, a declarat prof.univ.dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Consiliului Academic al UAV. Aceasta susţine că mi­nistrul Bănicioiu a rămas încântat de laboratoare, de sala de conferinţe şi sala de sport. „Alături de noi, au fost prezenţi cei din conducerea Fa­cultăţii de Educaţie Fizică şi Sport şi din conducerea clubului universitar. Domnul ministru a spus că sala de sport şi sala de forță sunt probabil unice în zonă. A fost impresionat de sala de forţă, unde avem un aparat, în valoare de 60.000 de euro, care măsoară printre altele capacitatea de efort, caloriile pe care le arzi în timp ce faci efortul. În România există doar două aparate de acest fel. Domnul Bănicioiu a spus că pentru astfel de dotări ar fi invidioşi şi cei din Bucureşti”, a continuat preşedintele Consiliului Academic al UAV.
Planuri pentru dezvoltarea hotelului
Prof. univ. dr. Lizica Mihuţ susţine că i-a făcut lui Bănicioiu o propunere de colaborare între universitatea de stat arădeană şi minister. „Propune­rea pe care i-a făcut-o universitatea a fost ca sportivii finanţaţi de minister să fie cazaţi la Hotelul Akademos, un hotel de trei stele, care a însemnat pentru noi o investiţie de 2.100.000 de euro. Domnul ministru a luat în considerare pro­punerea noastră”, a mai spus pre­şedintele Consiliului Academic. Con- ducerea UAV intenţionează astfel să facă eficient hotelul care a fost inaugurat acum două săptămâni, iar în funcţie de numărul de clienţi să dezvolte şi restaurantul.
În momentul de faţă, persoanele care se cazează la Hotelul Akademos pot comanda mâncare la cantina universităţii, aceasta fiind transportată cu o maşină de catering. „Vrem să cazăm la hotelul Akademos toate delegaţiile care vin pe fonduri structurale, precum şi delegaţiile care vin în cadrul parteneriatelor cu alte universităţi. Delegaţiile care au posibilitatea de cazare doar pentru două stele le vom caza în campusul nostru de cinci stele”, a ţinut să precizeze prof. univ. dr. Lizica Mihuţ. Aceasta susţine că universitatea nu are niciun fel de simpatii politice, dar că, doreşte să-i mulţumească în mod special, deputatului Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad, care a contribuit la reuşita vizitei lui Bănicioiu. „Aş vrea să aducem mulţumiri în primul rând domnului Căprar, care s-a implicat foarte mult în această vizită”, a încheiat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.
O bună colaborare cu ministerul
La rândul său, prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV, susţine că speră într-o bună colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului. „Ne bucură apre­cierile primite de la ministrul Tineretului şi Sportului cu ocazia vizitei pe care acesta a făcut-o la universitatea noastră. Acesta a fost plăcut impresionat de baza materială, de modul în care se dezvoltă universitatea. Nu pot să vă spun decât că sperăm într-o bună colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului”, a declarat prof.univ.dr. Ramona Lile.

Recomandările redacției