Conducerea UAV anunţă: 40 de studenţi pot studia în alte instituţii de învăţământ din Europa prin Programul Erasmus+

0
250

Anul universitar 2016-2017 aduce o veste bună pentru studenţii UAV care doresc să studieze în Europa. Astfel, 40 de tineri, de la toate cele nouă facultăți, vor avea posibilitatea să plece la studii, prin intermediul programului Erasmus+, având posibilitatea să aleagă între 46 de instituții europene de învățământ superior, din 15 ţări, cu care UAV are încheiate acorduri bilaterale. „Selecția viitorilor studenți Erasmus se va face în perioada 28 martie – 12 aprilie, astfel: între 28 martie – 5 aprilie se vor putea depune dosarele, la secretariatele facultăților, între 6-8 aprilie va avea loc evaluarea studenţilor-candidaţi, prin interviu, la fiecare facultate în parte, iar pe 12 aprilie se va ști cine a fost ales”, a declarat Gerlinde Knap, responsabil Erasmus în cadrul UAV. Conform reprezentanţiilor universităţii, bursa pe care studenții o vor primi diferă în funcție de țara de destinație, astfel: 500 de euro/lună pentru țări precum Portugalia, Spania, Germania, Franța, Italia, Cehia şi 450 de euro/lună pentru Bulgaria, Ungaria sau Polonia. De menţionat că, tot prin intermediul programului Erasmus+, UAV derulează mobilități și în țări non UE, parteneriate existând cu universități din Serbia (Vrsac, Novi Sad, Belgrad), pentru specializările Sport, PIPP (Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar).

Mai trebuie spus că Programul Erasmus+ se adresează și cadrelor didactice și nedidactice, care pot efectua mobilități de predare sau de formare la universitățile partenere. Pentru anul universitar 2016-2017, UAV își propune ca 30 de profesori și membrii ai staff-ului să beneficieze de finanțare în acest scop. „Fiecare parteneriat înseamnă o oportunitate pentru studenţi şi profesori de care îi invităm să beneficieze şi anul acesta. Este o experienţă care merită exploatată pentru că aduce cu sine nu doar un câştig profesional, ci şi un plus de bogăţie culturală. Vom încerca ca anii viitori să încheiem şi alte parteneriate”, ţinut să precizeze prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV.

În încheiere trebuie spus că toate informațiile referitoare la derularea programului Erasmus+ în UAV sunt publicate și pe site-ul universității: www.uav.ro .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.