Conducerea UTA-ei – catalizatorul eșecului de la Satu Mare

0
192

martianbarbu1 (1)„Bătrâna Doamnă” a căzut primul test al primăverii într-o manieră rușinoasă. Echipa arădeană nu a contat deloc în „fieful” uneia dintre formațiile de pluton ale Seriei de Vest a ligii secunde. Spectatorul neutru care a asistat la partida de la Satu Mare tinde să dea vina exclusiv pe jucători și antrenori, dar adevărul e cu totul altul. În proporție de 60-70% vina pentru eșecul cu Olimpia o poartă conducerea clubului, în frunte cu Adrian Marțian.
Punctual, greșelile dejeanului și acoliților săi, Cătălin Barbu și Dorin Micșa au fost următoarele:
· Maximiliano Laso e de luni seara (24 februarie) la Arad (negocierile cu el s-au întins nepermis de mult), dar contractul cu argentinianul, respectiv solicitarea cărții verzi din Thailanda a avut loc doar vineri. Bineînețeles, datorită diferenței de fus orar, actul nu a mai ajuns la timp și tehnicul mijlocaș nu a avut drept de joc
· Cum Adrian Falub a aflat de abia joi că nu va conta pe Ovidiu Popescu din pricina cumulului de cartonașe galbene, a trebuit să găsească rapid un înlocuitor pentru acesta. A apelat la Alin Marcu, jucător trimis de Marțian să se pregătească cu echipa de juniori vreo două săptămâni, ratând 7 din cele 9 zile de cantonament. Marcu a avut probleme fizice la Satu Mare încă din primul sfert de oră, a evoluat slab, fiind – de fapt – înlocuit la pauză.
· Daniel Ola a venit la Arad în preziua plecării în cantonamentul de la Gyula, dar nu a putut trece granița în Ungaria alături de colegii săi din cauza unor probleme cu pașaportul. Dacă fundașul camerunez ar fi fost cazat pentru o noapte în țara vecină rămânea în Spațiul Schengen și ar fi efectuat de la un capăt la altul cantonamentul iernii. După o oră de joc, Ola de abia mai stătea în ghete la Satu Mare, având partea sa de vină și la golul numărul doi al sătmărenilor.
· Ștefan Mardare acceptase verbal contractul oferit de UTA, dar conducerea „textilistă” nu s-a grăbit să-i obțină semnătura pe contract. Fundașul a fost atras de o ofertă din Khazastan, care nu s-a mai concretizat, dar a lipsit de la antrenamentele echipei zece zile, inclusiv, opt dintre ele petrecute în stagiul de pregătire centralizat.
· Fiindcă Marțian a îndeplinit minimele cerințe ale lui Adrian Falub de abia joi și vineri, tehnicianul a amânat până în ultimul moment semnarea contractului. Tocmai de aceea, s-a intrat în criză de timp, iar antrenorul clujean nu a putut să-și conducă elevii de pe marginea terenului la Satu Mare, ci doar de după gard, cu ajutorul colaboratorului său, Marius Suller.
· Pe lângă faptul că echipa s-a reunit relativ târziu, pe 20 ianuarie, incertitudinea de la club nu l-a convins pe Adrian Falub să preia frâiele decât pe 4 februarie. Practic, tehnicianul nu a avut la dispoziție nicio lună de zile să-și impună stilul, iar echipa a arătat cum a arătat la Satu Mare.
· Deși a solicitat doi atacanți, stafful tehnic nu a primit niciunul până la ora meciului cu Olimpia Satu Mare. Babatunde a ajuns la începutul săptămânii trecute la Arad, dar, pe lângă faptul că încă nu convinsese pe nimeni că merită un loc în lotul „textilist”, cartea sa verde oricum nu ajunsese la timp din Letonia.
În fine, o mostră de lipsă de minim respect față de jucători, Adrian Marțian a dat-o chiar sâmbătă, după meci.  Deși a fost la Satu Mare și s-a întâlnit și s-a întreținut minute cu bune cu Cătălin Barbu sau Dorin Micșa, dejeanul a oprit în câmp autocarul UTA-ei aproximativ o jumătate de oră pentru ca el să ajungă cu banii necesari achitării cazării la hotel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.