„Ultimul meci al anului”, desfășurat sub forma unei întâlniri de analiză între conducerea clubului UTA și suporteri, a început abrupt. După un moment de reculegere ținut în memoria Regelui Mihai I înmormântat chiar sâmbăta trecută și scurte date statistice, sub forma rezultatelor obținute de echipele de seniori și juniori ai „Bătrânei Doamne” Alexandru Meszar a surprins puțin audiența în momentul în care s-a arătat dispus, în numele întregii conducerii administrative a clubului, să facă un pas înapoi. Părintele proiectului demarat în 2013 a dat de înțeles şi susține că interesul primordial al grupării emblemă a orașului este o conducere potențial financiar sau influențe economice mai mari ca și al actua­lului board. În acest sens, Meszar a invitat cei doi piloni de bază ai structurii utiste, respectiv Primăria orașului și Suporter Club UTA să identifice o nouă variantă de continuitate pentru clubul fanion. Până atunci, actuala conducere rămâne pe loc pentru a asigura interimatul, iar dacă nu se va găsi o variantă mai bună va merge pe o „politică low-cost” încă din primăvara lui 2018.
Dar, vă redăm mai jos mot-a-mot cele spuse de Alexandru Meszar în fața a aproximativ 50 de suporteri abonați, prezenți la întâlnirea de sâmbătă dimineață, de la Hotel Subcetate:
„Mă bucur că suntem îm­preună, adevăratele familii se adună atât în momente de bucurie, cât și în momente mai pu­țin fericite, pentru a oferi sprijin și susținere.
UTA a fost și va fi mereu o familie adevărată !
Încheiem un an calendaristic cu rezultate bune și o jumătate de an competițional cu rezultate mai puțin bune. Rezulta­tele bune ale anului calen­da­- ristic al echipei de seniori sunt:
– victoria de pe stadionul Dan Păltinișanu cu scorul de 3 – 0 împotriva echipei ASU Politeh­nica Timișoara
– clasarea la finalul campio­natului 2016 – 2017 pe podium, locul 3 însemnând implicit și calificarea la jocul de baraj pentru Liga I
– o victorie importantă este obținerea dreptului de a folosi numele UTA fără alte particule
Iar rezultatele echipelor de juniori au fost foarte bune:
– locul 3 național juniorii A
– locul 3 național juniorii B
– finala Cupei României la juniori A, meci pierdut cu Academia Hagi – Viitorul Constanța după lovituri de departajare, scor 1 – 1 după timpul regulamentar de joc
După două baraje consecutive pierdute de echipa noastră, am decis schimbări masive la nivel de lot și staff pentru a ataca de la începutul sezonului același obiectiv promovarea, decizie ce părea să fie un succes garantat. Din păcate nu a fost așa. Recunoaștem că am greșit, nu căutăm scuze și nu aruncăm vina pe alții. Am încercat să reparăm situația pe parcurs. Am reușit doar parțial. Am pierdut foarte multe puncte mai ales în jocurile în care am fost gazdă. Am ajuns să ne bucurăm că nu închidem anul pe loc retrogradabil.
În schimb echipele de juniori și copii stau bine și la finalul acestui tur de campionat:
– juniori A locul 1 în campionatul național de Republicani
– juniori B locul 2 în campionatul național Liga Elitelor
– juniorii B calificați în sferturile Cupei României, compe­tiție care continuă în primăvara anului 2018
La UTA se continuă promovarea jucătorilor din propria pepinieră. În acest sezon au debutat la echipa întâia încă cinci juniori: Toma Dorin, Miculescu David, Iuga Rafael, Dinculescu Iulius și Mureșan Denis.
Proiectul UTA este clădit pe doi piloni de bază: suporterii și Primăria orașului. Acești piloni nu pot fi și nu trebuie schimbați niciodată. În schimb jucătorii, antrenorii și conducătorii pot fi și vor fi schimbați în funcție de rezultate și cerințe actuale. După atâtea schimbări la nivel de lot de jucători și de bancă tehnică considerăm că este nevoie cât mai repede de o schimbare la nivel de condu­cere. E nevoie de o conducere sau de o persoană în primul rând cu potențial financiar, care poate asigura un buget pentru salariile și primele jucătorilor și angajaților și alte tipuri de cheltuieli care nu pot fi plătite din bugetul asigurat de primărie. Astfel asigurarea acestui buget pentru salarii, prime și diverse cheltuieli intră în sarcina echi­pei manageriale, cum a intrat până acum și va intra și în viitor. Privind necesitatea schimbării conducerii pentru un UTA cu rezultate și mai bune, am anunțat atât Primăria cât și reprezentanții Suporter Club UTA. Așteptăm ca cei doi piloni de bază al proiectului să ia o decizie cât mai potrivită. Nu fugim de responsabilitate. După Tauț, Ișalnița sau Becicherecu Mic am dori să fim conducători și pe noul stadion Francisc Neuman sau Național Arena în Liga I. Dar trebuie să urmărim interesul clubului în primul rând, care este evident o conducere cu potențial financiar sau influențe economice mai mari ca și a actualei conduceri.
UTA este un proiect important pentru noi. Am început de la zero, cu două promovări consecutive, urmate de două calificări la baraj. Nu vrem sub nici o formă să existe vreun risc în cea ce privește continuarea proiectului, proiect care are la bază două sute de fotbaliști tineri și foarte tineri, care visează să debuteze la seniori în tricoul Bătrânei Doamne. Din aceste motive până la identificarea și instalarea noii conduceri, vom asigura continuitatea.”

Recomandările redacției