ALDE Arad a organizat ieri o conferință de presă susținută de președintele flialei, deputatul Mihăiță Calimente. Primul subiect atacat a fost situația existentă în sistemul de justiție din România. „Protestul magistraților confir­mă că spusele domnului copreședinte ALDE, Călin Popescu Tări­ceanu, sunt reale. Nu a fost vorba despre atacuri la adresa justiției. Tocmai de aceea, po­ziția partidului portocaliu mi se pare falsă și miorlăită. Justiția nu este imparțială și există presiuni exercitate, materializate în în­cercarea procurorilor de a-l inculpa pe Tăriceanu în două dosare grele. Sunt convins de nevinovăția D-lui Tăriceanu. De altfel, într-unul dintre dosare, Domnia Sa a acceptat pre­zentarea la testul poligraf, pe care îl va trece cu brio și va demonstra că acuzele sunt nefondate”, a afirmat Calimente.
Al doilea subiect pus pe tapet a fost primarul Aradului, Gheorghe Falcă. „În cadrul unei emisiuni, probabil într-o criză de delirium tremens, Falcă a lansat o suită de elucubrații. A adus în discuție inclusiv Cetatea Aradului. Țin să îi reamintesc domnului primar că demersurile mele privind Ceta­tea au început în anul 1996 și au continuat pe timpul mandatului de premier al domnului Tări­ceanu. Falcă era împotriva lor; dorea să pună mâna pe terenuri. În momentul de față, conform acordului semnat, domnul primar ar fi trebuit să înceapă lucrările în Gai; totuși, nu schițează niciun gest în această direcție”, a spus Calimente.
Liderul Alde Arad a înfierat şi asumarea de către Falcă a unor merite în desemnareaa Timişoarei drept capitală culturală europeană. „Chiar nu are niciun merit”, a spus Calimente.
Deputatul a anunţat şi că va sesiza organele abilitate în cazul lui Falcă, întrucât acesta se îmbogăţeşte pe căi abuzive, deci ilicite. „Nu în ultimul rând, țin să remarc că voi sesiza organele abilitate – ANI, respectiv DNA, întrucât domnul Falcă încalcă legea în mod repetat și se îmbogățește prin abuzuri. Este vorba despre calitatea pe care o are, de asociat în cadrul frmei conduse de fostul său socru, Gheorghe Seculici (S.C. ProArhitectura), firmă prin intermediul căreia au fost atribuite numeroase lucrări ilegale. Ultimul proiect de hotărâre CLM, în vederea aprobării unui PUZ pentru un complex de 33.000 m.p., este de dată recentă – 15 septembrie și a fost votat de secretara Lilioara Stepănescu, find semnat de viceprimarul Levente Bognar”,  a explicat Calimente.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției