Conferință internațională la Nădlac despre „Îngrijirea alternativă a copilului“

0
370

primar ciceac

Mâine se desfășoară la Nădlac o conferință internațională la care participă invitați de marcă din Germania, Slovacia, Cehia și România, organizarea acesteia fiind posibilă cu implicarea Primăriei orașului Nădlac, Școala Superioară de Asistență sanitară și asistență Socială „SV. Alzbety“ din Bratislava – Slovacia și Serviciul Centrul de Zi de Îngrijire a Copiilor din orașul Nădlac.

Tema conferinței este una extrem de generoasă: „Îngrijirea alternativă a copilului în sistemul de protecție socio-juridică în Uniunea Europeană“. Manifestarea va fi găzduită de Sediul U.D.S.C.R. Nădlac.

După cum ne preciza primarul orașului Nădlac, Vasile Ciceac – care va avea un scurt  expozeu de deschidere, la conferință vor fi prezenți „reprezentanți ai instituțiilor de asistență socială, instituțiilor administrative locale, regionale, profesori universitari, reprezentanți ai poliției, judecătoriei. Vorbim de un exministru al muncii din Germania, un exministru al muncii asistenței sociale și familiei din Slovacia, un oficial din Cehia, printre alții. Evenimentul este o premieră la noi în țară și ne bucurăm că este găzduit de orașul Nădlac, cu atât mai mult cu cât este vorba de copii, de generația ce ne va urma pentru a cărei dezvoltare trebuie să facem eforturi susținute“.

Conferința se va derula pe toată durata zilei, perioadă în care vor fi audiate peste opt referate, după care vor urma discuții și la final proiecția unui film adus de oaspeți intitulat „Îngrijirea alternativă(Stridavka)“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.