conferinta

Evenimentul a avut ca scop eficientizarea serviciilor de ocupare

O conferinţă internaţională pe tema serviciilor de ocupare a forţei de muncă s-a desfăşurat de curând la Sibiu. Este vorba de Conferinţa Centrului Serviciilor Publice de Ocupare din ţările din Sud-Estul Europei (CPESEEC). Alături de reprezentanţi ai agenţiilor de ocupare din ţară, la eveniment au participat invitaţi de la Asociaţia Mondială a Serviciilor Publice de Ocupare, precum şi din instituţii omoloage din Austria, Franţa, Lituania şi Republica Moldova. Prezent la eveniment a fost şi Levente-Akos Horvath, secretar de stat, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, fost director adjunct al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Arad.

Parte din reuniune a fost dedicată managerilor serviciilor publice de ocupare (SPO) şi a avut ca temă, pentru prezentări şi dezbateri, „Managementul SPO prin indicatori de performanţă”.

„Pentru managementul Serviciului Public de Ocupare din România indicatorii de performanță constituie repere esențiale. În cadrul contractului de performanță managerială pentru anul 2014 sunt prevăzuți 10 indicatori de performanță, care reflectă priorităţile momentului: ocuparea tinerilor, ocuparea șomerilor de lungă durată și a persoanelor din grupuri cu nevoi speciale, creșterea eficienței măsurilor active de stimulare a ocupării”, a precizat domnul Eugen Preda, consilier al preşedintelui ANOFM.

Recomandările redacției