Liniștea dimineții a fost spartă în centrul Aradului azi dimineață de o un conflict între suporterii Universității Cluj și cei ai UTA-ei. Incidentul și într-un comunicat al Jandarmeriei:

„Aproximativ 15 suporteri ai echipei UTA, s-au îndreptat în zona unde se aflau fanii clujeni, manifestând un comportament provocator verbal, conflictual.

Jandarmii și polițistii care, pentru a preveni un potențial conflict, însoțeau suporterii echipei oaspete încă de la sosirea în municipiul Arad, au  intervenit prompt și au dezamorsat situația, evitând contactul fizic între cele două galerii.

In continuare, facem un apel la calm și fair play și le solicităm suporterilor să nu se implice în niciun fel de confruntări sau alte manifestări violente.“

Marea întrebare care se pune este ce au căutat suporterii celor de la U în centrul orașului în condițiile în care grupul a fost preluat încă de la gară de Gruparea Mobilă de Jandarmi venită de la Timișoara. De ce nu au fost duși aceștia direct la stadion, sau ținuți într-o zonă protejată ce putea fi amenajată în proximitatea gării? Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru, să ne amintim doar că în ultimii ani fanii celor de la Poli Timișoara sau Dinamo au beneficiat de același tratament. Sunt luați, plimbați prin centrul orașului, lăsați să-și facă de cap și să provoace, după aceea se miră că se iscă conflicte în condiții în care din punct de vedere al replicii ultrașilor arădeni, Aradul nu e sat fără câini. Are cumva Brigada Mobilă de la Timișoara rol de ghid turistic? Dacă da, le sugerăm ca altă dată, când au prea mult timp la dispoziție până la meci, să îmbarce fanii adverși în niște dube din dotare și să-i ducă într-un asemenea tur turistic prin Timișoara, că tot orașul e în acest an Capitală Culturală Europeană.

Recomandările redacției