stilinouMihai Petcuț dorea mult să lucreze în continuare cu Adrian Suslak și l-a asigurat de faptul că Sebișul îi va prelungi contractul dacă și Atletico este de acord cu asta. Până la urmă, mijlocașul de bandă stânga a ales Ineul, lăsând Naționalul cu ochii în soare. Fără să-l considere pe fostul utist o pierdere prea mare, Gheorghe Feieș știe ce l-a determinat pe Suslak să aleagă Țara Zărandului. „Știli Abrudean este un antrenor ce pune mult suflet în ceea ce face și de aceea tot ce-și propune cam și reușește. Doar că se ghidează după proverbul scopul scuză mij­loacele, ceea ce nu este prea în regulă. Ineul nu a procedat corect, dar nu ar fi prima oară. În fine, faptul e consumat, Sebișul va lua alt jucător pe acel post, dar și pe celelalte, poate chiar mult mai valoroși. Balta are pește, e tot ceea ce vă pot spune, iar noi vom pescui cu cap”, a explicat primarul Sebișului, totodată și președintele de onoare al clubului.
În replică, „principalul” zărăndanilor consideră că a procedat cât se poate de corect. „În calitate de antrenor al lui CS Ineu, scopul meu este să fac o echipă competitivă, iar mijloacele folosite în cazul lui Suslak au fost regulamentare. Înainte de toate, am luat legătura cu clubul Atletico, proprietarul fotbalistului, am obținut acceptul domnului Meszar, după care l-am abordat pen Suslak. Acesta nu avea un contract semnat cu Sebișul, așa că nu știu ce treabă are acest club cu transferul nostru. Și mai vreau să specific ceva, la fel am acționat și în trecut în calitate de antrenor al Sebișului. Oricum, eu îl respect în conti­nuare pe domnul primar Gheorghe Feieș, pentru pasiunea și ambiția sa în fotbal. Le doresc baftă sebișenilor în noul an competițional”, a afirmat Abrudean.
Suslak nu a apucat să debuteze în amicalul pe care Ineul l-a câștigat în „fieful” Pâncotei și pe care Feieș îl consi­deră înșelător: „Există riscul ca acest rezultat să-i relaxeze puțin pe câștigători și să-i ambiționeze pe înfrânți. Până la urmă, meciurile pe puncte sunt importante, deși și amicalele sunt sugestive câteodată. Personal, am vrut să jung la meci, dar credeam că se va juca după-amiază. Am auzit că Ineul chiar a jucat bine, bravo lor, dar mai vedem până la meciurile pe puncte”.
Acesta a mai recunoscut că în următoarele 10-15 zile pe la echipa „alb-albastră” vor mai ajunge destui fotbaliști, însă numai cei care vor corespunde vor rămâne. Și mâine, cu ocazia amicalului de la Chișineu-Criș (ora 11), Petcuț va testa o serie de fotbaliști, iar conducerea e pregătită să parafeze noi contracte dacă antrenorul își dă acordul. „E o situație de normalitate la Sebiș, suntem în stadiul în care adunăm tot ce e mai bun pentru a face un lot mai bun decât anul trecut”, a punctat tehnicianul Naționalului.
Mihai Petcuț a vorbit și despre adversarul din primul tur al Cupei României. „Am înțeles că echipa din Hidișelul de Sus joacă destul de bine, dar pentru mine un lucru este clar. Ei au pretenții de Liga a IV-a, noi de Liga a III-a. În mod normal, nu ar trebui să avem probleme să câștigăm miercurea viitoare. E primul nostru meci oficial al sezonului, vrem să facem o impresie bună”, a adăugat antrenorul Sebișului.

Recomandările redacției