sedintaConflictul dintre conducerea Filarmonicii și artiștii a ajuns în atenția aleșilor județeni, în plenul ședinței ordinare a Consiliului Județean, de la finele săptămânii. După ce tensiunile dintre angajați și manager au degenerat – un concert fiind anulat din cauza grevei generale – unii dintre consilierii județeni au considerat oportună implicarea administrației județene.

„În măsura posibilităţilor, trebuie să ne implicăm în problemele municipiului. La Filarmonică există un conflict de muncă. Aş dori să mediem această problemă, să intervenim pentru încheierea conflictului. Speranţele ca Aradul să devină Capitală Culturală Europeană în 2021 scad cu accentuarea acestui conflict. Am putea chiar trasnfera Filarmonica la CJA”, a spus consilierul Teodor Vesa.

Președintele CJA, Nicolae Ioțcu nu crede însă că implicarea CJA ar fi indicată: „Din punct de vedere instituţional nu avem cum să ne implicăm. Susţin că trebuie rezolvată această problemă, dar nu cred că noi trebuie să ne amestecăm acolo. Nu este decent din partea mea, nici ca om, nici ca preşedinte CJA să intru într-o zonă în care nu avem atribuţii”.

Muzicienii cer demisia actualului manager, Alin Văcean pe care îl fac responsabil de starea jalnică în care se află instituţia, care a ajuns să-şi înjumătăţească numărul de angajaţi în cei trei ani de când acesta a preluat conducerea.

 

Recomandările redacției