Polițiștii au profitat de faptul că mai mulți copii se aflau în tabără și au decis să îi ajute să înțeleagă mai bine unele lucruri care îi înconjoară și de care se lovesc mereu. Consumul de alcool, tutun și alte substranțe este la mare amploare în ceea ce privește tinerii, lucru nu tocmai benefic pentru ei, așa că, o discuție cu polițiștii poate să aibă doar efecte pozitive în viețile acestora.

Așadar, în perioada 19-21 iulie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad au desfășurat activități de informare a elevilor aflați în Tabăra de Agrement și Recreere Căsoaia, unitate aflată în administrarea Centrului Cultural Județean Arad.

Polițiștii au desfășurat în total două activități de informare a elevilor. Prima a fost cu privire la consecințele consumului de alcool, tutun sau substanțe interzise, iar cea de-a doua a avut ca subiect principal formele de violență cu care tinerii se pot confrunta și modalități de prevenire a victimizării.

Discuțiile s-au purtat cu 85 de elevi, cu toții fiind selectați în baza rezultatelor bune pe plan școlar sau sportiv sau în cazul unor elevi, rezultatele au fost meritorii în ambele domenii.

Este cunoscut faptul că în cadrul acestui tip de activitate desfășurat în parteneriat cu cadrele didactice, mesajele polițiștilor ajung mai ușor la grupurile țintă, iar personalul poate sprijini aceste activități de informare, continuând dezbaterile inițiate de poliție.

În speranța că toate aceste activități vor rămâne întipărite în mințile tinerilor, polițiștii au încercat să abordeze subiectele pe înțelesul tuturor și să îi ajute pe copii să realizeze  și să știe cum să gestioneze unele lucruri cu care poate se vor confrunta la un moment dat, asta dacă nu au făcut-o deja.

La finalul activității, elevii s-au arătat încântați de multitudinea de activități în care au fost implicați și de experiența acumulată, toți având o atitudine receptivă și pozitivă față de polițiștii aflați în tabără alături de ei.

Recomandările redacției