protocolPrimarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă a lansat, luni, un îndemn pentru consens politic pentru proiectul Arad-Capitală Culturală Europeană 2021.
Gheorghe Falcă a lansat tuturor liderilor judeţeni şi municipali ai organizaţiilor partidelor politice din Arad invitaţia de a semna un protocol de susţinere a candidaturii oraşului Arad la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.
Semnarea protocolului va avea loc marţi, 6 mai, de la ora 16.00, la sala „Regele Ferdinand” a Primăriei Arad.
„Proiectele majore ale comunității locale au nevoie să fie susţinute de toţi arădenii. Consider că este important să depăşim toate orgoliile politice şi să ne unim eforturile pentru acest demers important: obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană. Acest protocol reprezintă un prim pas pentru a dovedi că suntem uniţi”, a afirmat primarul Gheorghe Falcă.
Municipalitatea arădeană a anunţat intenţia de a participa la competiţia pentru desemnarea Capitalei Culturale Europene în anul 2021, în anul 2012.
De atunci a avut loc o acţiune de promovare a oraşului la Bruxelles şi în aceste zile se definitivează structura Asociaţiei Arad-Capitală Culturală Europeană care se va ocupa de derularea proiectelor în acesc scop.

Recomandările redacției