sist prefecturaReprezentanţii filialei arădene a Partidului Conservator s-au aliat societăţii civile în lupta cu „gazele de şist”. Preşedintele Mircea Purcaru l-a avut alături, în cadrul unei conferinţe de presă, pe Dan Artimon, vicepre­şedinte al Consiliului Local Civic. Cei doi au susţinut necesitatea ca arădenii să fie informaţi corect vizavi de pericolul pe care îl reprezintă exploata- rea gazelor de şist. „Noi nu suntem de acord cu exploatarea gazelor de şist. Încercăm, prin asemenea demersuri să le spunem oamenilor despre pericolul care ne paşte pe toţi”, a declarat Mircea Purcaru.
La rândul său Dan Artimon a anun­ţat că va fi prezent la întâlnirea de astăzi de la sediul Prefecturii şi în plus a făcut apel către arădeni să ia parte la întâlnirea de joi, care se va desfă­şura la sediul CJA. Astăzi, la Prefectură are loc o discuţie pe tema lucrărilor de explorare a perimetrului EX-6 Curtici ce vor fi realizate în baza acordului de concesiune încheiat între Agenţia Naţională de Resurse Minerale şi MOL Hungarian Oil, aprobat prin Hotărâre de Guvern. La dezbatere vor participa prefectul Cosmin Pribac, Gábor Zelei – director general şi Tibor Benkő director pentru relaţia cu autorităţile din cadrul societăţii Panforma Oil&Gas S.R.L.; reprezentanţi ai Confederaţiei Patronale Arad: Marin Crişan preşe­dinte şi Marcel Moinescu – vicepre­şedinte, un mediator din partea Confe­- deraţiei Patro­nale, Dan Cioran, precum şi reprezentanţi ai societăţii civile care s-au exprimat public în ultima perioadă pe tema „gaze de şist”.
De remarcat că în urmă cu câteva zile, Consiliul Local Curtici a dat o hotărâre care interzice explotarea gazelor de şist în această localitate.
Sandra Stoler,
Răzvan Creţu

Recomandările redacției