pcReprezentanţii Partidului Conservator din Arad solicită întervenţia DNA vizavi de sumele astronomice alocate de Primăria Municipiului Arad pentru relocarea Parcului Copiilor. Acest parc urmează a fi mutat în actualul Parc Europa, însă sumele alocate de admi­nistraţia condusă de Gheorghe Falcă pentru lucrările şi mobilierul stradal depăşesc orice imaginaţie.
Leontin Aslău, vicepreşedinte al organizaţiei municipale a conservatorilor arădeni a susţinut o conferinţă de presă în care a prezentat detaliile mai puţin ştiute ale acestui proiect ce urmează a fi derulat de administraţia lui Gheorghe Falcă. În primul rând Aslău spune că îl miră faptul că Gheorghe Falcă doreşte să investească într-o zonă inundabilă, având în vedere „proptele” pe care le-a avut omul de afaceri atunci când dorea să facă lucrări în zona Ştrandului Neptun.
Conservatorul se arată intrigat de suma mare folosită de administraţie pentru dotările noului parc. Suma ce va fi alocată pentru dotări şi pentru procurarea lor se ridică la 532.000 de euro. Preţurile la diferite obiecte ce vor fi amplasate în acest parc, dau fiori, oricărui arădean. Astfel, în documentele pe care Leontin Aslău le-a prezentat presei se poate citi negru pe alb că: pentru o pergolă (o mică construcţie din lemn) este prevăzută suma de 12.100 de euro, pentru o tablă şi piesele de şah suma de 4.083 de euro, pentru o căsuţă din lemn – 7.245 de euro, pentru o masă de ping-pong nu mai puţin de 2.256 de euro.
Avion din lemn cu 25.000 de euro
Piesa de rezistenţă, în ceea ce priveşte achiziţiile programate de către Primăria Municipiului Arad este de departe un avion din lemn, pentru care Gheorghe Falcă este dispus să plătească din buzunarele arădenilor nu mai puţin de 20.328 de euro plus TVA, ceea ce înseamnă puţin peste 25.000 de euro. „Sunt persoane care deţin avioane reale, cu care se poate zbura şi au dat pe ele mai puţin de 25 de mii de euro. Primăria Municipiului Arad este dispusă să dea acelaşi preţ pentru un avion construit din lemn. Este de-a dreptul strigător la cer ceea ce se întâmplă”, a mai spus Leontin Aslău, vicepreşedinte al PC Arad.
De asemenea, Leontin Aslău a ce­rut ca DNA să se aplece asupra acestor probleme extrem de grave.
La rândul său, preşedintele PC Arad, Mircea Purcaru, spune că nu era cazul ca Primăria Arad să arunce două milioane de euro, atât este valoarea întregului proiect de relocare, în condiţiile în care în Arad suntz străzi de pământ. „Ceea ce face Gheorghe Falcă şi PD-L-ul este de domeniul incredibilului. Aruncă banii arădenilor pe avioane de lemn, băncuţe, coşuri de gunoi, table de şah – toate la preţuri imense, iar pe unele străzi din municipiu de abia se poate circula. Avem încă străzi de pământ, dar Gheorghe Falcă aruncă banii noştri pe nimicuri”, a spus Mircea Purcaru, preşedintele PC Arad.

  • Aradean spune:

    Cine face pariu cu mine ca tot PANIPROD SRL H&R Carand face si avionul? Se mai dau si mari credinciosi si binefacatori!!!!!!!! DNA-ul DOARME??????????? SAU ARE INDICATII SA TACA?????????????????????

  • Lica spune:

    De ce s-a ascuns rapid articolul cu furtisagurile lui Falca in cirdasie cu SC PANIPROD H&R SRL??????????

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției