Interviu cu Ioan Daniel Vesa, primarul comunei Cermei

primar Cermei pista bicicleteRecent am purtat o interesantă discuție cu Ioan Daniel Vesa, primarul comunei Cermei despre planurile acestui an care, din punct de vedere meteorologic a demarat atipic, stârnind îngrijorări agricultorilor dar care a favorizat pe cei cu lucrări în derulare. Domnia sa ne-a descris cu sinceritate atât realizările anului trecut cât și proiectele acestui an.
– Care sunt, domnule primar, câteva din realizările dumneavoastră în anul 2013?
– Am avut multe realizări dar firește că se putea și mai mult. Însă mai este o vorbă în popor care zice că „nemulțumitului i se ia darul“, prin urmare trebuie să apreciem ce am realizat bine până acum; că n-a fost ușor. În primul rând în 2013 ne-am axat pe continuarea lucrărilor de modernizare a localității Cermei.  Alături de viceprimarul Ioan Borha am făcut făcut eforturi să reușim realizare unor obiective necesare pentru comunitate. Nu am stat de fel „cu mâinile în sân“ cum se spune în popor; dimpotrivă.
Revenind la obiective, am asfaltat câteva străzi și am reabilitat prin pietruire circa 5 km de străzi, acestea urmând a fi ulterior asfaltate – probabil chiar în acest an. Două străzi am pietruit și în satul Șomoșcheș, străzi care de asemenea ar putea fi asfaltate în următoarea perioadă.
Am finalizat reabilitarea bazei sportive – pentru meciurile echipei locale de fotbal care activează în Divizia „D“. De asemenea, am modernizat Piața Agroalimentară din Cermei, am realizat lucrări de extindere a rețelei de canalizare în Cermei, am finalizat amenajarea cu pavele a pistei de biciclete – în lungime de 3 km. Un alt obiectiv deosebit – la care am demarat lucrări – este ștrandul din Cermei, ștrand ce va beneficia de apă încălzită prin panouri solare.
Tot aici trebuie să adaug și câteva modernizări de altă factură: fac referire la amenajarea unor parcuri. Astfel de lucrări am realizat în satul Avram Iancu precum și în satul Șomoșcheș. Aici s-a realizat un parc foarte frumos în care se vor mai face unele modernizări și care este bine întreținut la ora actuală.
Pe de altă parte, am mai realizat lucrări de reabilitare a două săli de clasă aparținând Liceului din Cermei dar și a clădirii Căminului Cultural din satul Avram Iancu.
– Ce proiecte aveți pentru 2014; credeți că va fi mai bun?
– Trebuie să vă spun că eu consider că va fi un an mai bun. În general nu-mi place să mă tot plâng. Dacă merit și știu să mă gospodăresc, primesc. Și atunci fac.
Din bugetul pe care l-am primit de la Consiliul Județean și din bugetul local urmează să continui lucrările începute în 2013: extinderea rețelei de canalizare cu 2 km, pietruirea unor străzi, asfaltarea unor străzi, finalizarea lucrărilor la ștrand, finalizarea lucrărilor la pista de biciclete – până în satul Șomoșcheș, modernizări de parcuri în Cermei. Vreau să fiu înțeles: vom pietrui și asfalta străzi în cele trei sate ale comunei – Cermei, Avram Iancu și Șomoșcheș. Avem în vede­re, de asemenea și construirea unei capele în acest an în Cermei. Așteptăm investitorul care și-a terminat toate formalitățile să vină să înceapă lucrările unui parc fotovoltaic de 20 de hectare și care va aduce anual la bugetul local în jurul a 150 de mii de euro. Cam acestea ar fi obiectivele asupra cărora ne vom concentra în următoarea perioadă.

Recomandările redacției