Interviu cu Gheorghe Feieș, primarul orașului Sebiș

primar Sebis strada sebis stadion1 stadion 3 stadion 2Evidenta dezvoltarea pe care a cunoscut-o oraşul Sebiş în ultimii ani se poate vedea la tot pasul. Progrese s-au înregistrat cam la toate capitolele, lucru recunoscut de toţi locuitorii oraşului dar mai ales de cei care nu au mai trecut prin oraş de câţiva ani. Chiar şi cei mai cusurgii dintre localnici au fost nevoiţi să se plece în faţa evidenţelor: oraşul Sebiş are altă faţă şi administrația are o cu totul altă abordare faţă de problemele cetăţenilor săi – fie ei tineri sau mai vârst­nici, la tot pasul văzându-se mâna de gospodar. Printre localnici chiar circulă în mod curent aprecierea că „s-a văzut şi simţit foarte clar c-a lipsit un mandat Gheorghe Feieş“ de la conducere.
Pentru că suntem la început de an, în discuţia purtată cu primarul oraşului Sebiş, Gheorghe Feieş – pe care l-am văzut venind grăbit la întâlnirea pe care ne-a fixat-o – am atins câteva aspecte legate de prioritățile anului curent și de realizările celui trecut.
Discuția a decurs firesc, edilului sebișan fiindu-i la îndemână și vorbind cu pasiune despre dezvoltarea frumosului oraș din Nord-Estul a județului.
– De unde veneați așa grăbit, domnule primar?
– Veneam de la niște lucrări aflate în derulare, atât pe unele străzi cât și cele de pe Stadionul de fotbal;  am organizat acolo niște lucrări și acum sunt lucrărtori mobilizați acolo.
– Cum considerați că ați încheiat anul 2013, domnule primar, mai ales că ați fost oarecum sceptic la începutul lui? Și asta cu atât mai mult cu cât, localnicii cu care am discutat con­sideră că aspectul orașului este deo­sebit și că se vede clar că s-a avansat și în anul ce tocmai s-a încheiat.
– Da, cam așa și este: orașul Sebiș a cunoscut o modernizare și o dezvoltare evidente, chiar săritoare în ochi pentru cei ce vizitează orașul la câțiva ani o dată. Ei sunt aceia care observă automat ce este nou, față de cei din zonă, care văd o lucrare gradat și nu li se mai pare spectaculoasă. Mai sunt și din cei care… se fac că nu văd; dar din aceștia aici au mai rămas puțini. Deși am avut la începutul anului trecut un anumit scepticism – e adevărat, în anul 2013 am avut realizări constante, care vor continua și în 2014, atât la unele lucrări de investiții cât și la lucrări în domeniile sănătății, învățământului, sportului, modernizării infrastructurii orașului și atragerea de investiții noi – autohtone ori străine. Această din urmă abordare este prioritară deoarece prin noi investiții  se realizează un plus de venituri și automat noi locuri de muncă pentru locuitorii orașului și nu numai. Eu consider că vom cunoaște o dezvoltare continuă și în perioada următoare.
– Enumerați-ne câteva din aceste lucrări!
– Așa cum am precizat continuăm ce am început în 2013, continuăm la trotuare și parcări în satul Prunișor, la Casa Orășenească de Cultură, la Biblioteca Orășenească; vom asfalta unele străzi în Sebiș; finalizăm lucrările la podul de peste Valea Deznei și la drumul de centură; finalizarea și modernizarea Spitalului din Sebiș și a bazelor sportive. Acestea sunt doar câteva investiții atacate.
– Ne spuneați mai devreme ceva și de parcuri…
– Da, vreau să vă spun că îmi voi moderniza parcurile; pentru că am numai două vreau să fie făcute profesionist, în așa fel încât să nu-ți mai vie să pleci din ele. Acum mai amenajăm o parcare în fața Spitalului, pentru autoturisme; apoi trotuarul și locurile de acces auto și în fața școlii vom amenaja un trotuar și acces în incintă precum și o alee în curtea spitalului. Și acestea sunt doar câteva din cele ce vor urma.
În loc de concluzii…
Am putea reproduce, în loc de final, câteva din părerile unor… trecători prin oraș. Ne oprim la Ion Doncean, din Sântana, care ne spunea într-o discuție purtată în Sebiș, despre… Sebiș, ce impresionat este de totala schimbare a orașului. „N-am fost aici de câțiva ani buni și vă rog să mă credeți că nu mi-a venit să cred că este același… Sebiș! Acum este pavat, centrul și străzile; s-a construit o fântână arteziană; pe marginea trotuarelor sunt plante și pomi artizanali – mai ales tuia. Așa este și în fața Liceului. Să nu mai vorbim de stadion, care este deosebit. Eu nu am vorbit o vorbă cu omul acesta în viața mea dar sunt impresionat. La piață  vin oameni de peste tot: din Arad dar și din județele Hunedoara, Bihor și chiar și Timiș și pe toți i-am auzit spunând cuvinde apreciative. Este adevărat ce se spune că omul sfințeșete locul“, zicea interlocutorul nostru. Spusele lui nu mai au nevoie de nici o completare.

Recomandările redacției