Consiliere psihologică pentru arădenii izolați

0
518

Arădenii izolați din cauza epidemiei de coronavirus vor beneficia de consiliere psihologică. Măsura a fost luată de Direcția de Sănătate Publică, pe ideea că izolarea are impact psihologic asupra persoanelor care au suferit de coronavirus și au stat izolate, cu atât mai mult cu cât boala este stigmatizată.

Câteva mii de arădeni au fost izolați la domiciliu, ca măsură dispusă de autorități pe fondul îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2. Însă zeci de mii de persoane s-au izolat singure, din responsabilitate și simț civic. Oficial, din directiva autorităților, în prezent 303 arădeni sunt izolați

Împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, cu Spitalul Județean, s-a semnat un protocol – tot personal izolat la docmiciliu vor beneficia de consult și consiliere psihologică. Un număr de 20 de psihologi se vor ocupa de asta. Izolarea la domiciliu post – covid este o traumă psihologică care ține de sănatate publica și trebuie să ne ocupăm de asta, a susținut Horea Timiș, directorul Diecției de Sănătate Publică Arad.

Acesta a mai subliniat că direcția are mare nevoie de personal, întrucât bvolumul de muncă este mare. În ultimele două saptămâni s-au angajat 13 persoane la direcție -șase medici, șase asistenți și un referent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.